#ESNS13: 77 Bombay Street cliché met een knipoog #ESNS13: 77 Bombay Street cliché met een knipoog

Afgeladen Grand Theatre voor Zwitserse broers

, Tekst: Wymer Praamstra Foto's: Harold Zijp

#ESNS13: 77 Bombay Street cliché met een knipoog

Afgeladen Grand Theatre voor Zwitserse broers

Tekst: Wymer Praamstra Foto's: Harold Zijp ,

77 Bombay Street: vier Zwitserse broers is Sgt. Pepper pakjes. In hun thuisland slaan hun radiovriendelijke nummers al behoorlijk aan; een dubbel platina plaat en vaak een prominente plek in de hitlijsten. In Nederland staan ze al geboekt in onder meer Paradiso, dus voor wie het ramvolle Grand Theatre niet meer in kwam, is er een herkansing.

GEZIEN
77 Bombay Street, Eurosonic, Grand Theatre, 11 januari 2013

 
MUZIEK
Catchy folk-pop. Een hint van Mumford & Sons, maar dan zonder enige diepgang en gespeeld met een knipoog. De vier broers schrijven allen nummers en zingen zonder moeite elk een helder refrein, maar ze zingen het liefst samen natuurlijk, net als The Beach Boys en de Beatles, hun grote inspiratiebronnen. De oelalala’s zijn niet op één hand te tellen, zeker niet als je die hand continu de lucht in moet houden om mee te zwaaien op een van de simpele zigeunermelodietjes. 
 
PLUS
Hoe simpel of clichématig het ook mag zijn, het werkt wel. Het Grand Theatre staat helemaal vol en het publiek zingt en zwaait vol enthousiasme mee. Ze lijken er zelf ook heel veel plezier in te hebben en dat brengt een glimlach op het gezicht. Tel daarbij op dat ze al vóór Eurosonic Paradiso bijna uitverkopen en je kan er moeilijk omheen dat dit een bandje is wat de weg omhoog al heeft gevonden. 
 
MIN
Muzikaal gezien is het erg leeg wat 77 Bombay Street laat horen. De folk met een hint van powerpop en simpele refreintjes met betekenisloze teksten hebben weinig impact. De geforceerde interactie met het publiek is een beetje irritant. 
 
CONCLUSIE 
De vier broers zien eruit alsof met een grote glimlach door het leven gaan. Ze maken feestelijke muziek en ze weten een groot publiek aan te spreken. Dit is geen band waar je het over 10 jaar nog over hebt en dat is volgens mij ook helemaal niet de bedoeling. Ze nemen zichzelf niet al te serieus maar zorgen gewoon met redelijk eenvoudige muziek voor een feestelijke stemming en kunnen daarmee de grotere podia van Europa veroveren. 
 
CIJFER
6,5
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12