#ESNS13: Meesterentertainer met hoofdletter -M- #ESNS13: Meesterentertainer met hoofdletter -M-

Helaas zonder liedjes met een hoofdletter L

, Laurence Tanamal

#ESNS13: Meesterentertainer met hoofdletter -M-

Helaas zonder liedjes met een hoofdletter L

Laurence Tanamal ,

De Fransman achter –M-, Mathieu Chédid, betreedt als een halve carnavalswinkel het podium. Hij is een rasentertainer en een virtuoos muzikant. -M- speelt muziek voor in de kleine club en in het groot stadion.

GEZIEN
-M-, Grande Theatre, Eurosonic, 11 januari 2013

MUZIEK
-M- is de band van Fransman Mathieu Chédid. In Nederland ishij onbekend, maar in Frankrijk heeft hij met zijn eigenzinnigheid en muzikale vaardigheden al een trouwe fanschare op weten te bouwen. Chédid is een excentriekeling; hij draagt zijn kapsel vaak in de vorm van een M (vanavond niet) en kleedt zich geregeld in een glamrock outfit. Zijn muziekstijl is eclectisch. Zo speelt hij funk, hardrock, glamrock, Franse pop (de chansons van Gainsbourg zijn een grote inspiratiebron) en reggae door elkaar, het liefst in één nummer.

PLUS
Het gehele optreden heeft een enorme amusementswaarde. Chédid bespeelt het publiek, vooral de vrouwen, met gemak terwijl hij provocerend zijn tong uit zijn mond laat hangen en zijn gitaar naar voren stoot. Op een gegeven moment bespeelt hij zijn gitaar met zijn microfoonstandaard. Kennelijk heeft hij een voorliefde voor het rauwere experimentele gitaarspel van Jimi Hendrix, van wie hij later Crosstown Traffic covert. Hij wordt bijgestaan door een drummer en een gitarist die overduidelijk heeft gesleuteld aan zijn instrument: aan de onderkant van zijn gitaar is een soundboard bevestigd waarmee hij geregeld het voorgeprogrammeerde gekreun van een vrouw laat horen.

MIN
Niet alle liedjes overtuigen en -M- moet het vooral hebben van solo’s en ander gitaargeweld.

CONCLUSIE

Chédid is een charismatische rasentertainer met een hoge amusementswaarde die een strakke en technische show voorschotelt.

CIJFER
8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12