#ESNS13: Lekker fout doen met Kraantje Pappie #ESNS13: Lekker fout doen met Kraantje Pappie

Semi-bekende rapper is een semi-automatisch machinegeweer

, Laurence Tanamal

#ESNS13: Lekker fout doen met Kraantje Pappie

Semi-bekende rapper is een semi-automatisch machinegeweer

Laurence Tanamal ,

Kraantje Pappie heeft aan het einde van zijn optreden zin om ‘lekker fout te doen’. Gouden kettingen over T-shirts zijn fout, dus deelt hij die uit aan enkele gelukkigen in het publiek. Vervolgens wordt de zoveelste harde beat van de avond ingestart, springt het publiek de lucht in en verdwijnen diezelfde kettingen al gauw in de monden, want gouden tanden zijn nog fouter, toch?

GEZIEN
Kraantje Pappie, Kleine Zaal, Noorderslag, 12 januari 2013

MUZIEK
Welgeteld 182 officieel geboekte optredens speelde Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen) in 2012, variërend van Rock Werchter tot een zaal waar slechts een paar man aanwezig waren. Met het nummer 'Waar Is Kraan' van het album "Crane" (2012) eindigde hij in de Nederlandse hitlijsten. Zijn geheim? Naast zijn raptalent en energieke live ondersteuning van zijn dj en back-uprapper Fiddox heeft hij ook een serie steengoede Noisia-producties tot zijn beschikking. Ook zijn nieuwe EP "Semi-Bekend" wordt weer volledig geproduceerd door deze Groningse beatkannonnen.

PLUS
Op zijn nieuwe ep "Semi-Bekend" valt al op dat Kraantje Pappie sneller rapt dan voorheen. Ook live vuurt de semi-bekende rapper zijn woorden soms op het publiek af met de snelheid van een semi-automatisch machinegeweer. Hij heeft inmiddels al zoveel shows achter de rug dat hij de beats perfect aanvoelt en er een strakke show neergezet wordt. Zoals bij al zijn shows stopt de muziek plotseling om te vragen of het nog harder kan, om vervolgens met mokerharde dubstep of house de zaal de lucht in te krijgen. Naast dat hij het publiek en ook Giel Beelen bedankt voor zijn roem, heeft hij ook veel te danken aan Noisia. Deze producers hebben een cadeautje voor hem achtergelaten in de vorm van een remix van zijn eigen werk, maar ook de onlangs uitgebrachte remix van The Prodigy’s ‘Smack My Bitch Up’ komt voorbij. En wordt daar nu even Skrillex gedraaid?

MIN
Het is positief verrassend als de Prodigy remix plots ingezet wordt, maar Kraantje noch Fiddox gebruiken deze beats om hier een rap overheen te zetten.

CONCLUSIE

Kraantjes rapkwaliteit staat buiten kijf, net zoals de beats van Noisia er nooit in falen het publiek van de grond te krijgen. Al zijn optredens staan dan ook garant voor housen, springen en uiteindelijk lekker fout doen. Die van vandaag ook.

CIJFER

7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12