3voor12 draait (week 23): Jagwar Ma, Jon Hopkins en Masters Of Reality 3voor12 draait (week 23): Jagwar Ma, Jon Hopkins en Masters Of Reality

3voor12 Album van de Week is: Jagwar Ma - Howlin'

, Redactie 3voor12

3voor12 draait (week 23): Jagwar Ma, Jon Hopkins en Masters Of Reality

3voor12 Album van de Week is: Jagwar Ma - Howlin'

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een toplijstje uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12 draait

Luister 3voor12 draait op Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

Top 10:

1. Jagwar Ma - Howlin (album, Marathon/PIAS)
"Is dit de Django Django van 2013?" (Atze de Vrieze)
"Als mijn waardering voor dit album de komende weken net zo hard blijft stijgen als de afgelopen paar, zou hij zomaar in mijn jaarlijst kunnen komen." (Christiaan Walraven).
"Luister dan!" (Menno Visser)
2. Jon Hopkins - Immunity (album, Domino/V2)
"Jon Hopkins maakte een plaat met niemand minder dan Brian Eno." (Atze de Vrieze)
"Hij was al verantwoordelijk voor het tofste stukje muziek op een album van Coldplay ooit en live stond zijn muziek altijd al als een huis, maar nu heeft hij ook zelf een geweldig album afgeleverd vol rustige, diepe elektronica." (Christiaan Walraven)
3. Masters Of Reality ft. Josh Homme & Nick Oliveri @ Roadburn 2001
"Prachtmateriaal uit de archieven" (Ingmar Griffioen)
"Een concert van Masters Of Reality uit 2001 in 013 met Josh Homme en Nick Oliveri van Queens Of The Stone Age op het podium." (Willem van Zeeland)
4. Roadburn 2013
"Een aantal van de absolute hoogtepunten van de laatste editie staat online." (Ingmar Griffioen)
"Met terugwerkende kracht had de plaat van Goat in mijn jaarlijstje over 2012 moeten staan." (Stephan van Peursem)
5. Todd Terje - Strandbar (disko Edit) (single)
"Heerlijke nieuwe single van Todd Terje, lekker jaren 80 disco." (Paul Bijkerk)
"Cocktail time." (Ingmar Griffioen)

ATZE DE VRIEZE Draait:

Jon Hopkins - Immunity (album, Domino/V2)
Jon Hopkins maakte een plaat met niemand minder dan Brian Eno, die hem ook betrok bij de Coldplay-sessies. Maar zijn eigen debuutplaat deed toch minder dan verwacht. Nu is er Immunity, een album waar net wat meer vlees aan zit, met nog altijd veel ruimte voor subtiliteit. 

Jagwar Ma - Howlin (album, Marathon/PIAS)
Ha, is dit de Django Django van 2013? Jagwar Ma maakte een aanstekelijke plaat, licht psychedelisch, kleurrijk, catch, sluw elektronica verwevend tussen frivole gitaren.

Playlist: opwarmen voor Best Kept Secret 2013
Dit weekend is Pinkpop, maar met een schuin oog kijk ik vast naar volgend weekend, als Best Kept Secret zijn debuut op de festivalmarkt maakt. Mijn favorieten: Portishead, Kurt Vile, Savages, Fuck Buttons, Cashmere Cat en Black Lips.

CHRISTIAAN WALRAVEN Draait:

Ryan Hemsworth in Trouw, Amsterdam 7-6-2013
Aangekondigd als "The Remix Ryan Gosling" laat Ryan Hemsworth de meisjes in Trouw keihard dansen. En hij weet verdomde goed dat de jongens dan automatisch volgen. Veel hiphop, chille beats en als afsluiter een mashup van La Valse De Amelie en R Kelly. Veel vetter dan het klinkt

Jon Hopkins - Immunity
Hij was al verantwoordelijk voor het tofste stukje muziek op een album van Coldplay ooit en live stond zijn muziek altijd al als een huis, maar nu heeft hij ook zelf een geweldig album afgeleverd vol rustige, diepe elektronica.

Jagwar Ma - Howlin (album)
Na de plaat van Jagwar Ma twee weken gehoord te hebben blijft hij op de een of andere manier nog steeds ongrijpbaar voor mij. Maar ik begin er wel steeds meer van te genieten. Een echte groeiplaat dus. Als mijn waardering voor dit album de komende weken net zo hard blijft stijgen als de afgelopen paar, zou hij zomaar in mijn jaarlijst kunnen komen.

INGMAR GRIFFIOEN Draait:

Masters Of Reality ft. Josh Homme & Nick Oliveri @ Roadburn 2001
Dit heeft alles in zich wat het werk bij 3voor12 zo mooi maakt: prachtmateriaal uit de archieven opdiepen, van een act die in 2001 zeer relevant was - mede vanwege samenwerking met QOTSA leden Homme & Oliveri en Mark Lanegan op album Deep In The Hole - en materiaal dat twee acts verenigt die vandaag op Pinkpop op hetzelfde podium staan. Plus het besef dat 3voor12 in 2001 doodleuk een live webcast vanaf Roadburn deed en Goss, Homme en Oliveri aanschoven. Had ik dat toen moeten weten...

Amenra, Goat, Raketkanon, Cough ea op Roadburn 2013
Meer Roadburn in juni? Yep, want een aantal van de absolute hoogtepunten van de laatste editie staan online: de geflipte psychcocktail van het bonte Goat (gaat dat zien op Lowlands!), de loodzware en inktzwarte doom metal van Amenra, de nog slepender, trage 'evil stoned doom' van Cough, het ongeleide Raketkanonnenvuur van sludge en noise en de eindeloze groove van Endless Boogie (man was dat fijn!). En dus nog veel meer.

Todd Terje - Strandbar (disko)
Daar is die dwaze Noor weer, en hij leert ons meteen dat je met je Nederlands ook in het noorden in de beachclub belandt. Terje heeft ook samba en bonus-mixen in petto, maar de discoversie is de bom met een negen minuten lange, steeds harder funkende en groovende rit met extra discospikkels. Cocktail time.

MENNO VISSER Draait:

PV Nova Evolution Of Get Lucky (YouTube filmpje)
Hoe zou Daft Punk's Get Lucky geklonken hebben in de verschillende decennia? Werkelijk briljant in elkaar gezette geluidsmontage.

De Jeugd Van Tegenwoordig - De Formule (clip, TopNotch)
Respect voor de indie TopNotch, die zijn zaakjes op dit moment goed voor elkaar heeft. Boekuitgaves, lanceringen van meerde albums tegelijk en deze week ook nog deze memorabele clip. Het huis is te koop op Funda.

Jagwar Ma - Howlin (album, Martahon Artists/PIAS)
Gewoon nog een week. Omdat het kan en omdat het moet. Nu oor Jagwar Kind en Jagwar Pa. Luister dan!

PAUL BIJKERK Draait:

Todd Terje - Strandbar (disko Edit) (single)
Heerlijke nieuwe single van Todd Terje, lekker jaren 80 disco, hoor ik daar in de verte niet een Thriller-achtige sound a la Quincy Jones?

John Roberts - Palace (single)
Stond twee maanden geleden op de luisterpaal, iets te laat ontdekt. Heerlijke hypnotiserende deephouse electro. Uitstekende muziek om in een drukke treincoupe je even af te zonderen van de drukke buitenwereld en vooral kwebbelende mensen om je heen. Goede muziek om je te focussen op bijvoorbeeld de studie of een retespannend boek.
 
Jai Paul - Jasmine (single)
Ruim een maand geleden kwam de naam Jai Paul op de redactie, uitspreken als Djee Paul. Niet te verwarren met de besnorde Rotterdamse hardcore dj die furore maakte in de jaren 90. Ik bedacht me ineens dat hij een demo had uitgegeven waar ik best wilt van was. Deze week even wat materiaal opgesnord, en wat bleek nog steeds goed! Lekkere ontspannen soulstep in de lijn van James Blake, S O H N en Mount Kimbie. Wanneer komt het album?

STEPHAN VAN PEURSEM Draait:

Jagwar Ma - Howlin (album)
Nu al een favoriet voor de zomer. Fris, vrolijk, spannend en niet in
een hoekje te stoppen. Een hit volgens collega Menno Visser. Geloof mij: hij heeft er verstand van!

Goat live op Roadburn
Met terugwerkende kracht had de plaat van Goat in mijn jaarlijstje over 2012 moeten staan. Wat een plaat! Live zeker zo goed. Luister zelf en gaat dat zien bv. op Lowlands!

Sonny & The Sunsets - Antenna To The Afterworld (album, Polyvinyl/Sonic Rendezvous)
Heerlijk luchtige lo-fi 60's pop. Lekker loom en losjes gebracht. Fijn hoor!

WILLEM VAN ZEELAND draait:

Pinkpop (festival, livestream)
We zijn begonnen met de Pinkpop-livestream van 3voor12. Ik verheug me het meest op Queens Of The Stone Age. Net al Masters Of Reality gezien, Josh Homme stond naast me op het podium. Helaas sprong hij er niet bij om mee te doen.

Queens Of The Stone Age - alle albums

Als voorbereiding op deze Pinkpop nog eens alle albums van Queens Of The Stone Age gedraaid. Vooral in de auto en dat beviel goed. Zoiets levert altijd weer nieuwe gezichtspunten op. Meest opvallend: Lullabies To Paralyze is beter dan ik me herinnerde.

Masters Of Reality met Josh Homme en Nick Oliveri - Roadburn Tilburg 2001 (concertopname)
Opgediept uit de archieven van Roadburn en 3voor12: Een concert van Masters Of Reality uit 2001 in 013 met Josh Homme en Nick Oliveri van Queens Of The Stone Age op het podium.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12