Kempi moet weer de cel in

Twee maanden voor mishandeling vriendin

Ingmar Griffioen ,

Rapper Kempi moet weer achter de tralies. De Rotterdamse rechter veroordeelde de 26-jarige Jerrely Slijger (zoals Kempi in het bevolkingsregister bekend is) woensdag tot twee maanden cel voor de mishandeling van zijn vriendin. Dat meldt RTV Rijnmond.

Het strafbare feit vond vorig jaar september plaats, toen Kempi zijn vriendin in Rotterdam bezocht. De Eindhovenaar verdacht de vrouw, waarmee hij twee kinderen heeft, ervan vreemd te gaan en wierp haar dat voor de voeten. Volgens het rechtbankverslag is de vrouw "aan haar enkels van de trap gesleurd en met een riem de keel dichtgesnoerd". De rechter oordeelde: "Huiselijk geweld is altijd vervelend, maar dit is een bijzonder gemene vorm. Het grenst aan poging tot doodslag."

Volgens RTV Rijnmond heeft de rapper grotendeels bekend en was hij vandaag (woensdag) niet aanwezig op de zitting. Kempi moet twee maanden celstraf gaan uitzitten, maar verblijft nog op vrije voeten. Justitie weet namelijk niet waar hij zich bevindt. Een woordvoerder liet echter aan de regionale zender weten geen politieteam in te schakelen om Kempi op te sporen.

Kempi heeft een lange geschiedenis met justitie en zat al meerdere keren vast met name voor geweld en wapenbezit. Zo zat hij in 2008 ook gevangen toen zijn debuutalbum Du Zoon uitkwam. BNN maakte toen de documentaire Free Kempi over hem. Begin vorige maand kondigde Kempi zijn afscheid als rapper aan. Zijn derde album en het project Snoeihard worden niet afgemaakt, de rapper zegt zijn loopbaan af te sluiten met de nog te verschijnen Mixtape 4.