Paardcafé ontruimd na vechtpartij Paardcafé ontruimd na vechtpartij

Jongen aan gezicht gewond door glas

, Jorinda Teeuwen

Paardcafé ontruimd na vechtpartij

Jongen aan gezicht gewond door glas

Jorinda Teeuwen ,

Het Paardcafé is woensdagavond ontruimd geweest nadat er een vechtpartij was uitgebroken tijdens een hiphopfeest van de Haagse Pop Week. Liza Kleijberg is redacteur van 3voor12 Den Haag en zag wat er vanavond gebeurde. “Een jongen was door glas gewond geraakt en zijn wang lag helemaal open,” vertelt ze in 3voor12 Radio.

De avond begon gezellig, vertelt Kleijberg. “Het was best een leuke avond. Het was het eerste Do It Yourself (DIY) Hiphopavond uit de Haagse harde kern.” Later sloeg de sfeer echter om. “In het hoekje rechts voor het podium brak een gevecht uit, waarbij er met glazen werd gesmeten. Er werd op mensen ingebeukt alsof het boksballen waren, barkrukken werden tegen mensen aan gesmeten. Je hoorde letterlijk iemand tegen de bar worden aangesmeten. Ik ben er behoorlijk van geschrokken,” vertelt Kleijberg kort na het incident in 3voor12 Radio.

Volgens de 3voor12 Den Haag redacteur was de bewaking in het Paardcafé niet duidelijk aanwezig. “Er was wel iemand van de beveiliging, maar op het moment van het gevecht was zag ik hem niet meer,” vertelt Kleijberg. “De barmeisjes probeerden het op te lossen, maar ze waren zo agressief dat het niet werkte.”

Ten minste één jongen raakte gewond in zijn gezicht. “Er was iemand met glas in zijn gezicht geraakt. De rechterkant van zijn hoofd zat helemaal onder het bloed. Het leek alsof zijn oor er af was, zo’n vleeswond was het. Achteraf bleek dat gelukkig niet zo te zijn, zijn wang was helemaal open.” Toen de ambulance ter plaatse was, is de jongen er zelf naartoe gelopen.

Tijdens de vechtpartij brak er grote paniek uit. “Eerst wilden mensen ingrijpen en mensen uit elkaar halen, maar al snel wilde iedereen weg. Iedereen liep naar buiten of de rookruimte in. Het was echt niet cool.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12