De internationale bestorming van Jungle By Night De internationale bestorming van Jungle By Night

Amsterdamse Afrobeat/funk-band luidt in Duitsland het nieuwe jaar in

, Laurence Tanamal

De internationale bestorming van Jungle By Night

Amsterdamse Afrobeat/funk-band luidt in Duitsland het nieuwe jaar in

Laurence Tanamal ,

Jungle By Night kan niet langer alleen maar door Nederland geclaimd worden. Internationaal succes lonkt na een aantal succesvolle optredens in Frankrijk en het Womex-festival in Griekenland. Inmiddels staat er veel op de planning: een Nieuwjaarsavond-show in Duitsland en een grote kans op een aantal concerten in Brazilië met Bixiga70. 3voor12 sprak saxofonist Pieter van Exter, die de volgende dag met de rest van de band richting Frankrijk trekt voor het showcase festival Les Primeurs des Massy.

De internationale invloeden met een Westerse touch van Jungle By Night vallen goed in het buitenland, dat blijkt aan de reacties en kansen die hun vele shows opleveren. Voornamelijk de Franse gebieden worden momenteel stevig ontgonnen. Zo hebben zij al gespeeld op Rhino Jazz, het Tribu Festival in Dijon en Nancy Pulsation. Een leuke ontwikkeling, zo vindt ook Pieter van Exter: “Het gaat zeker goed in Frankrijk. Wij hebben er nu al een keer of zes gespeeld en we merken dat we goed worden ontvangen. Ons album Hidden ligt daar nu ook in de winkels en we worden op verschillende Franse radiostations gedraaid, wat heel goed is voor onze bekendheid. Wij zijn nu vooral bezig om er hard aan te trekken daar."

Op 31 oktober spelen zij op het Franse showcase festival Les Primeurs des Massy. Dat het hard kan gaan na zo'n festival hebben zij gemerkt tijdens het Womex-festival in het Griekse Thessaloniki, waar zij stonden als eerste Nederlandse band. "Naar aanleiding van dit optreden zijn wij in contact gekomen met Duitse promotor F-Cat production. Samen hebben wij een aantal plannen voor Duitsland uitgezet.” F-Cat production is een bureau dat zich heeft gespecialiseerd in acts die een crossover maken naar wereldmuziek. Geknipt voor Jungle By Night dus, die alvast kan gaan oefenen op de uitspraak van 'viel Glück zum neuen Jahre!' voor wanneer zij op Nieuwjaarsavond optreden in Funkhaus Europa in Keulen." Ons optreden in Funkhaus Europa zal live uitgezonden worden bij WDR en andere publieke radiostations. We gaan echt een complete show neerzetten en willen graag groots uitpakken."

Alhoewel Frankrijk en Duitsland nog relatief dicht in de buurt van Nederland liggen, staat er waarschijnlijk ook een verdere reis op de planning in de vorm van een aantal dubbelconcerten met Afrobeatband Bixiga70 in Brazilië. Deze band uit São Paulo maakte zijn Europese debuut tijdens het door Jungle By Night georganiseerde Felabration 2. "Tussen ons en Bixiga70 klikt het heel goed. Toen ik ze voor het eerst hoorde vond ik het direct een te gekke band en we waren erg enthousiast toen zij met ons wilden spelen tijdens Felabration. Het lijkt ons geweldig om in Brazilië op te kunnen treden.” Andere exotische plekken waar Jungle By Night het komende jaar naar zal afreizen zijn Istanbul (Turkije), Budapest (Hongarije) en Panic (Servië).

Jungle By Night speelt onder andere op 30 november in Nieuwe Nor in Heerlen, 7 december in De Kelder in Amersfoort, 22 december in Hedon, Zwolle, 3 januari in de North Sea Jazz Club in Amsterdam en 4 januari in Doornroosje in Nijmegen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12