A Balladeer eert overleden vriendin met liedje A Balladeer eert overleden vriendin met liedje

Singer-songwriter nam beladen song eindelijk op

, Atze de Vrieze

A Balladeer eert overleden vriendin met liedje

Singer-songwriter nam beladen song eindelijk op

Atze de Vrieze ,

De schrik sloeg Marinus de Goederen begin dit jaar om het hart. Tien jaar? Verdomd, tien jaar alweer. In februari 2002 overleed een goede vriendin van hem, dit jaar nam hij eindelijk een drietal liedjes op dat hij voor haar schreef. Een daarvan Tarot, Tequila, biedt hij nu gratis ter download aan. "Volgens mij is het een mooi eerbetoon, zeker omdat oktober ook nog eens de awarenessmaand voor borstkanker is."

Zes jaar geleden alweer is het dat A Balladeer een aardige radiohit scoorde met het liedje Swim With Sam, een nummer dat De Goederen naar eigen zeggen nog altijd na aan het hart ligt. Daarna maakte hij nog een bandalbum, gevolgd door twee soloplaten, maar nu werkt de groep weer aan nieuw werk. "Ik ben met Thijs, de drummer, de studio van Rein Ouwerhand ingedoken, een mooie ruimte in Hoorn. Daar namen we onder andere die drie nummers voor die overleden vriendin op. Ik heb ze al veel live gespeeld, maar ze pasten steeds niet goed op een album."

Volgens De Goederen nam hij de songs juist niet op om zijn verdriet over het verlies te verwerken. "In tegendeel eigenlijk. Het is iets anders. 1 februari is haar sterfdag, een dag waarop je altijd even contact zocht met vrienden. Ik merkte dat dat gaandeweg steeds minder werd. Zo gaat dat nu eenmaal, hoe dierbaar ze me nog altijd is, je bent er minder mee bezig. Juist daarom wilde ik het opnemen. Ik dacht: als ik er nog twee of vijf jaar mee wacht, verliest het zijn kracht."

De tracks is gratis te downloaden op de Soundcloud van A Balladeer. De komende tijd zal A Balladeer ook weer optreden, al blijft de agenda voorlopig beperkt tot drie shows, in Paard (Den Haag), Tivoli de Helling (Utrecht) en 013 (Tilburg). "Ik ga mijn best doen er ook wat vrolijke up tempo liedjes bij te verzinnen, maar dat is me tot nu toe altijd gelukt."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12