3voor12 draait (week 40): Tame Impala en Colour Haze 3voor12 draait (week 40): Tame Impala en Colour Haze

3voor12 Album van de Week is Mumford & Sons - Babel

, Redactie 3voor12

3voor12 draait (week 40): Tame Impala en Colour Haze

3voor12 Album van de Week is Mumford & Sons - Babel

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een toplijstje uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12 draait

Luister 3voor12 draait op podcast en Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

3voor12 Single van de Week
Lumineers - Ho Hey (Universal)
3voor12 Album van de Week
Mumford & Sons - Babel (V2)
3fm Megahit
Kane - Come Together (Universal)
3fm Album van de Week
Mumford & Sons - Babel (V2)

Top 10:

1. Tame Impala - Lonerism (album, Modular/NEWS)
"In eerste instantie wierp ik het vertwijfeld in de hoek wegens onmogelijke liedjes met een overdaad aan galm, maar gaandeweg begon de charme van de plaat zich toch aan me te openbaren. Curieus geval." (Atze de Vrieze)
"Ik weet niet welke drugs deze Australiers precies gebruikt hebben, maar met een glaasje Rivella klinkt het prima." (Menno Visser)
"Na een aantal luisterbeurten is het kwartje gelukkig gevallen. Langzaam legden de lagen zich bloot en kwamen de melodieën bovendrijven uit deze zee van galm. De singles Mammoth en Apocalypse dreams zijn meer clean en bieden enige houvast, waartussen er genoeg schatten op te duiken zijn." (Laurence Tanamal)
"Fijne retro pop plaat van deze Australiërs. Vorige album viel niet zo goed bij mij (maar volgens mij ben ik bijna de enige), vond het wat te makkelijk, standaard retro. Dit keer pakken ze de zaken wat anders aan meer galm, meer vreemde bijgeluiden, meer mijn ding dus..." (Stephan van Peursem)
"De tweede plaat van Tame Impala stelde me in den beginne wat teleur. Openingsnummer Be Above It was nog veelbelovend, daarna zakte het wat in. Ondertussen ben ik aan de subtielere flow gewend geraakt en neurie ik melodietjes mee. Elephant en Apocalypse Dreams blijven de twee sterkste nummers van het album." (Judith Laanen)
2. Colour Haze - She Said (album, Elektrohash/Sonic Rendezvous)
"Daar-is-ie-dan ein-de-lijk: de nieuwe Colour Haze. Het mocht even duren. Hij was al te pre-orderen voor vorig jaar februari, maar de plaat bleef uitgesteld worden. De dubbelaar genaamd She Said is gelukkig het wachten waard. Ellenlange psychedelische jams, grooves en allemaal verpakt in een volle sound." (Laurence Tanamal)
"Kappen nou met die Gangnam meuk, echt. Gelukkig heeft de Luisterpaal good old PSYchedelica en stoner van Colour Haze. Man wat een trip, die meteen begint in het ruim 18 minuten durende openingsnummer..." (Ingmar Griffioen)
"Toen ik de eerste noten van het album ‘She Said’ hoorde was ik meteen verkocht. Wat een goede plaat is dat. Sindsdien beluister ik het album dagelijks via de Luisterpaal. Ik wil ze graag een keer live zien. Laten we hopen dat ze snel naar Nederland komen." (Niels de Haan)
3. Death Grips - No Love Deep Web (gratis download)
"Het verhaal van de week: relpunkrappers Death Grips flikkerden hun tweede album van het jaar gratis online nadat platenmaatschappij weigerde het nog dit jaar uit te brengen. Plaatje heeft ook nog eens een beschreven piemel als hoes, maar wie niet tegen een stootje kan hoeft de muziek ook niet te proberen. Een plaat die recht in je gezicht ontploft." (Atze de Vrieze)
4. Savages - Husbands (song)
"Deze vrouwenband kent haar new wave- en postpunk-klassiekers, waar zij een mix brengen tussen Joy Division, Siouxsie and the Banshees en The Birthday Party. Binnenkort komt hun eerste live EP uit, I Am Here genaamd en na hun recente optreden bij Jools Holland is er nog weinig dat deze band ervan weerhoudt om door te breken." (Laurence Tanamal)
5. Tweak Bird - (EP, Undercover Crops Volcom/Rough Trade)
"Psychedelic rain yeah. US duo Tweak Bird is terug met een EP vol heavy en gedreven psych sludge pop met stuwende elektronische lekkernijen. Beetje jammer dat die tour met Melvins deze zijde van de grote plas niet haalt." (Ingmar Griffioen)
6. Raketkanon - Rktkn #1 (Zeal/Konkurrent)
"In your face uit Vlaanderen. Hard, schreeuwend, energiek, goed." (Stephan van Peursem)
7. Serge Gainsbourg- L'Histoire de Melody Nelson (Spotify)
"In het kader van 'culture vorming', 'achtergrond' en 'algemene kennis' zet collega Atze de Vrieze nog wel eens dingen op die ik niet ken. Steevast is het iets dat ik van naam ken maar nog nooit gehoord heb, omdat ik in mijn jeugd alleen maar bloot werd gesteld aan klassieke muziek. Gelukkig kan ik met Spotify de meeste schade inhalen en spijker ik zo ook nog eens mijn Frans bij. Ohja, en deze plaat van Gainsbourg is dus fe-no-me-naal." (Judith Laanen)
8. Muse - The 2nd Law (Spotify)
"Omdat ik nog steeds geen genoeg kan krijgen van die idiote 80s- en disco-invloeden en ik het basloopje van Panic Station maar niet uit mijn hoofd krijgen." (Judith Laanen)
9. Royal Rebublic - Save The Nation (album, Roadrunner)
"In november komt deze band naar Nederland. Ook deze band ken ik nog helemaal niet zo lang. Hun laatst album ‘Save The Nation’ is erg tof. Leuke uptempo nummers waar je lekker vals op kunt mee zingen. Ik heb erg veel zin in dit concert. Ik hoop dat ze live net zo tof zijn als op de plaat." (Niels de Haan)
10. Monsta - Holdin' On (single, OWSLA)

"Dubstep 2.0 meets soul. Driemaal on repeat op de koptelefoon, dan weet je wel hoe laat het is. Trio uit Bristol met een topsingle...en grote hit op het label van Skrillex." (Menno Visser)

Atze de Vrieze draait:

Moon Duo - Circles (album, Souterrain Transmissions/Sacred Bones/Konkurrent)
Uitstekende psychedelische grooves uit San Francisco, op de nieuwe plaat van dit Wooden Shjips zijproject. Muziek die je moet afspelen met de rookmachine op 11. Fuzzbox galore!
Death Grips - No Love Deep Web (gratis download)
Het verhaal van de week: relpunkrappers Death Grips flikkerden hun tweede album van het jaar gratis online nadat platenmaatschappij weigerde het nog dit jaar uit te brengen. Plaatje heeft ook nog eens een beschreven piemel als hoes, maar wie niet tegen een stootje kan hoeft de muziek ook niet te proberen. Een plaat die recht in je gezicht ontploft.
Tame Impala - Lonerism (album, Modular/NEWS)
Ha, en daar is ook het nieuwe album van Tame Impala. Nadat ik eerst een week verslingerd was aan het album van de Parisienne Melody's Echo Chamber, geproduceerd door Kevin Parker van Tama Impala, viel toch het kwartje. In eerste instantie wierp ik het vertwijfeld in de hoek wegens onmogelijke liedjes met een overdaad aan galm, maar gaandeweg begon de charme van de plaat zich toch aan me te openbaren. Curieus geval.

Menno Visser draait:

Tame Impala - Lonerism (album, Modular/NEWS)
Ik weet niet welke drugs deze Australiers precies gebruikt hebben, maar met een glaasje Rivella klinkt het prima.
Reptile Youth - Shooting Up Sunshine (single, HFN/NEWS)
Let even niet op die Deense del ala Lana Del Rey die zonodig in de clip in beeld moet, maar dit is een knap voorbeeld van een catchy moderne popsong.
Monsta - Holdin' On (single, OWSLA)
Dubstep 2.0 meets soul. Driemaal on repeat op de koptelefoon, dan weet je wel hoe laat het is. Trio uit Bristol met een topsingle...en grote hit op het label van Skrillex.

Laurence Tanamal draait:

Colour Haze - She Said (album, Elektrohash/Sonic Rendezvous)
Daar-is-ie-dan ein-de-lijk: de nieuwe Colour Haze. Het mocht even duren. Hij was al te pre-orderen voor vorig jaar februari, maar de plaat bleef uitgesteld worden. Stefan Koglek, de zanger/gitarist van de band besloot namelijk om voor de release alles weer opnieuw te doen en het toen opgenomen werk weg te gooien. De dubbelaar genaamd She Said is gelukkig het wachten waard. Ellenlange psychedelische jams, grooves en allemaal verpakt in een volle sound. Ik zag ze voor het eerst in het kleine popzaaltje/jeugdcentrum Elektra Sliedrecht, waar zij met hun karakteristieke urenlange toegiften een hypnotiserende ervaring teweeg brachten. She Said is niet veel anders. Elke kans om Colour Haze live te zien moet je aangrijpen.
Tame Impala - Lonerism (album, Modular/N.E.W.S)
Toegegeven: Lonerism was even wennen. De lichte stonerinvloeden en sterke songs vol melodische verschuivingen en verrassingen die het eerste album rijk waren leken opgeslokt te worden in een overmatig gebruik van effecten en echo's. Na een aantal luisterbeurten is het kwartje gelukkig gevallen. Langzaam legden de lagen zich bloot en kwamen de melodieën bovendrijven uit deze zee van galm. De singles Mammoth en Apocalypse dreams zijn meer clean en bieden enige houvast, waartussen er genoeg schatten op te duiken zijn.
Savages - Husbands (song)
Toen ik hoorde dat deze band op Into The Great Wide Open zou spelen wilde ik er per se heen. Savages is nog een redelijk onbekende band met een kleine catalogus, maar met genoeg nummers om een liveshow te vullen. Deze vrouwenband kent haar new wave- en postpunk-klassiekers, waar zij een mix brengen tussen Joy Division, Siouxsie and the Banshees en The Birthday Party. Binnenkort komt hun eerste live EP uit, I Am Here genaamd en na hun recente optreden bij Jools Holland is er nog weinig dat deze band ervan weerhoudt om door te breken.

Ingmar Griffioen draait:

Black Dice & Ninos Du Brasil, live @ Arena, Wenen, 30-09-12
Tip van de Week in cultuurblad Falter en Black Dice laat in Arena horen waarom. In een uiterst experimentele set ontsporen de New Yorkers geregeld, maar houden ze bovenal toch een beste elektronische groove vast. Een leipe en soms ronduit kakofonische groove, maar dat is gezien de noisy, punky en bizar experimentele aanpak toch een bovennatuurlijke verdienste. De Italiaanse opener had de zaal al ongezond opgezweept: Ninos Du Brasil verhief repetitief tot hogere kunst in 1 song van 45 min pulserende tribal techno.
Colour Haze - She Said (album, Elektrohash/Sonic Rendezvous)
Kappen nou met die Gangnam meuk, echt. Gelukkig heeft de Luisterpaal good old PSYchedelica en stoner van Colour Haze. Man wat een trip, die meteen begint in het ruim 18 minuten durende openingsnummer.... De Duitsers helaas wel net gemist in Wenen :(.
Tweak Bird - (EP, Undercover Crops Volcom/Rough Trade)
Psychedelic rain yeah. US duo Tweak Bird is terug met een EP vol heavy en gedreven psych sludge pop met stuwende elektronische lekkernijen. Beetje jammer dat die tour met Melvins deze zijde van de grote plas niet haalt.

Stephan van Peursem draait:

Tame Impala - Lonerism (Modular/N.E.W.S)
Fijne retro pop plaat van deze Australiërs. Vorige album viel niet zo goed bij mij (maar volgens mij ben ik bijna de enige), vond het wat te makkelijk, standaard retro. Dit keer pakken ze de zaken wat anders aan meer galm, meer vreemde bijgeluiden, meer mijn ding dus...
Raketkanon - Rktkn #1 (Zeal/Konkurrent)
In your face uit Vlaanderen. Hard, schreeuwend, energiek, goed.
ERAAS - ERAAS (Felte)
Donkere sfeervolle pop en elektronica uit Brooklyn. Ik moest een paar keer luisteren om te horen hoe goed de plaat eigenlijk is, daarna beklemmend en verslavend.

Niels de Haan draait:

Frank Turner - Last Minutes and Lost Evenings
Ik ken frank Turner nog helemaal niet zo lang, toch ben ik afgelopen mei naar zijn uitverkochte concert geweest in Paradiso. Dat vond ik zo gaaf. Dat was één van de betere concerten waar ik ben geweest. Vorig week is er een compilatie album uitgekomen. Daarop staan voornamelijk wat oudere nummer, maar wat blijft zijn oudere werk goed. Als hij weer naar Nederland komt ben ik er zeker bij.
Royal Rebublic - Save The Nation (album, Roadrunner)
In november komt deze band naar Nederland. Ook deze band ken ik nog helemaal niet zo lang. Hun laatst album ‘Save The Nation’ is erg tof. Leuke uptempo nummers waar je lekker vals op kunt mee zingen. Ik heb erg veel zin in dit concert. Ik hoop dat ze live net zo tof zijn als op de plaat.
Colour Haze - She Said (album, Elektrohash/Sonic Rendezvous)
Toen ik de eerste noten van het album ‘She Said’ hoorde was ik meteen verkocht. Wat een goede plaat is dat. Sindsdien beluister ik het album dagelijks via de Luisterpaal. Ik wil ze graag een keer live zien. Laten we hopen dat ze snel naar Nederland komen.

Judith Laanen draait:

Tame Impala - Lonerism (Luisterpaal)
De tweede plaat van Tame Impala stelde me in den beginne wat teleur. Openingsnummer Be Above It was nog veelbelovend, daarna zakte het wat in. Ondertussen ben ik aan de subtielere flow gewend geraakt en neurie ik melodietjes mee. Elephant en Apocalypse Dreams blijven de twee sterkste nummers van het album.
Muse - The 2nd Law (Spotify)
Omdat ik nog steeds geen genoeg kan krijgen van die idiote 80s- en disco-invloeden en ik het basloopje van Panic Station maar niet uit mijn hoofd krijg.
Serge Gainsbourg- L'Histoire de Melody Nelson (Spotify)
In het kader van 'culture vorming', 'achtergrond' en 'algemene kennis' zet collega Atze de Vrieze nog wel eens dingen op die ik niet ken. Steevast is het iets dat ik van naam ken maar nog nooit gehoord heb, omdat ik in mijn jeugd alleen maar bloot werd gesteld aan klassieke muziek. Gelukkig kan ik met Spotify de meeste schade inhalen en spijker ik zo ook nog eens mijn Frans bij. Ohja, en deze plaat van Gainsbourg is dus fe-no-me-naal.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12