Hollandse Nieuwe van de Maand traumahelikopter presenteert vers vinyl op Le Guess Who?

Groningse garagerockers brengen 5 januari debuut-cd uit op Excelsior en in Vera

Ingmar Griffioen ,

De jongens van traumahelikopter hebben de vaart er goed in. In een dikke week namen ze het hele debuutalbum op in de studio van Frans Hagenaars. De titelloze langspeler komt 5 januari uit bij Excelsior Recordings en wordt die avond gepresenteerd op een ware rock 'n roll-nacht in Vera. De thema's van de plaat zijn 'plat hedonisme, punk en broken teen spirits'. Het garagerocktrio speelt 2 december op Le Guess Who? en is ook net vastgelegd voor Noorderslag. Goed bezig, zegt 3voor12 en roept traumahelikopter uit tot Hollandse Nieuwe van de Maand.

3voor12 sprak in september met de band, toen ze net getekend waren bij Excelsior en in een dag al zeven nummers op de band hadden geslingerd. Nu hebben ze er veertien af, waarvan er twaalf op de debuutplaat komen. "Dat ging heel snel ja", geeft zanger-gitarist Mark Lada toe. "Maar dat was ook wel een beetje de insteek. Het is voor onze muziek vooral belangrijk om de energie te vangen en verder moet je je er ook niet op dood staren. Dat is gelukt en we zijn nu met Frans Hagenaars bezig met mixen zodat alles op tijd af is."

De releaseshow staat op zaterdag 5 januari gepland in Vera. Lada: "Ik had het nergens anders willen doen. Er komen nog sowieso nog twee bands spelen  en de hele nacht erna wordt rock ‘n roll gedraaid." Twee weken later speelt de band weer een thuiswedstrijd maar dan op Noorderslag in De Oosterpoort. "Zeker leuk dat we dat in onze hometown kunnen doen."

Eerst speelt de band zondag 2 december op het Utrechtse Le Guess Who? festival en donderdag 22 november in Area 51, het skatepark in Eindhoven. "Even lekker opwarmen voor Le Guess Who?. We zijn er altijd klaar voor, maar dit wordt wel extreem leuk. Ik betwijfel of ik het overleef, want ik ben nog nooit naar een festival geweest met zo'n goede line-up. Het is waanzinnig dat dit zo bij elkaar gevoegd is op die dag. Er zit geen rotte appel tussen, het wordt alleen maar knallen. Daar presenteren we ook de eerste vinyl single van het album, met het nummer Kids op kant A en Bad Day op kant B."

Lees in het interview hieronder meer over traumahelikopter.