Buma bestuur: Perquisite vs Eric van Tijn

Verkiezingen vinden 13 december plaats

Atze de Vrieze ,

Producer Pieter Perquin alias Perquisite gaat zoals beloofd proberen een plekje in het bestuur van Buma/Stemra te bemachtigen. Hij neemt het op tegen de vermaarde liedjesschrijver Eric van Tijn. 13 december wordt het nieuwe bestuur van de auteursrechtenvereniging gekozen. Om de verkiezing is veel te doen, omdat de bestuursstructuur flink op de schop gaat. Ook Arrien Molema (Room Eleven) doet een gooi naar een bestuurszetel. Hij neemt het op tegen Tom Peters.

Eigenlijk had Perquisite dit voorjaar al toe willen treden tot het bestuur, maar dat bleek statutair onmogelijk. De directie hoopte in mei een volledig bestuur in een keer goedgekeurd te krijgen, maar een meerderheid op de ledenvergadering (onder aanvoering van een lichting jonge popmuzikanten) was daar fel tegen. Dat was een fikse tegenvaller voor de directie.

Volgens de nieuwe plannen gaat het bestuur terug van 24 naar 12 leden en één onafhankelijke voorzitter. Daarnaast komt er een twaalfkoppige ledenraad. Daarvoor is ook een aantal muzikanten kandidaat, waarvan opvallend veel van een jongere generatie dan gebruikelijk. Onder meer zangeres Beatrice van der Poel, rapper Frans Frederiks (Lange Frans), muzikant Marcin Felis (Moke). De algemene ledenvergadering vindt in tegenstelling tot eerdere bijeenkomsten niet plaats in Amsterdam, maar in hotel Postillion in Bunnik.