Alleen nog maar passe-partouts voor Motel Mozaïque

O.a. Brasstronaut en José James bevestigd, kaartverkoop start 1 december

Laurence Tanamal ,

De dertiende editie van het Rotterdamse festival Motel Mozaïque wordt volgend jaar voor het eerst een echte weekender. Het festival, dat vandaag ook de eerste namen bekend maakte, heeft de dagkaarten laten vallen en besloten alleen nog maar passe-partouts te verkopen. Zij willen de ‘ultieme festival- en stadsbeleving creëren’. Festivaldirecteur Harry Hamelink: “Dit komt niet uit de lucht vallen.”

Het is niet langer mogelijk om een dagkaart te kopen om die ene act te checken. Festivaldirecteur Harry Hamelink legt uit wat het belang is van de verkoop van passe-partouts: “Meer dan ooit willen wij de nadruk leggen op de weekender. Met Motel Mozaïque willen wij een echte festival- en stadsbeleving creëren en daarbij het publiek uitnodigen het hele weekend deel uit te maken van het festival. Zo wordt Motel Mozaïque vergelijkbaar met weekendfestivals als Lowlands, Into The Great Wide Open en Oerol. De keuze om alleen nog maar passe-partouts te verkopen komt niet uit de lucht vallen. Al vanaf dag 1 hebben wij ons gericht op een volledige festivalbeleving en merken wij dat de vraag naar passe-partouts stijgt. Natuurlijk beseffen wij dat dit best een uitdaging en tricky is, maar wij gaan er vanuit dat dit een succes wordt.”

Dagprogrammering uitgebreid
Er verandert nog meer volgend jaar: er worden ’s middags grote concerten geprogrammeerd in de Schouwburg en de slaapplekken verdrievoudigen. Hamelink over de realisatie daarvan: “Naast dat wij samenwerken met hotels voor uitgebreide hotelarrangementen en speciale slaapprojecten organiseren zetten wij ook een couchsurf-project op waarbij wij persoonlijke gidsen aanstellen voor de bezoekers."

Eerste namen bekend
De organisatie maakte vandaag bekend dat José James (US), Retro Stefson (IS), Brasstronaut (CA), Ethan Johns (GB), Submotion Orchestra (GB), Rocketnumbernine (GB) en Marble Sounds (BE) zijn bevestigd voor Motel Mozaïque 2013. Het programma zal uiteindelijk bestaan uit een kleine honderd namen op het gebied van muziek, beeldende kunst, performance/theater en andersoortige programma's. Motel Mozaïque vindt volgend jaar plaats op 5 en 6 april in Rotterdam.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het festival start aanstaande zaterdag 1 december om 10:00 uur via hun website. De passe-partouts gaan 65 euro kosten. Voor snelle beslissers is een beperkt aantal early bird tickets voor 60 euro beschikbaar. Ook tickets voor het slaapproject à 25 euro (inclusief ontbijt) voor vrijdag 5 april of zaterdag 6 april zijn per 1 december in de voorverkoop verkrijgbaar.