Eric Corton sprak met Robert Smith van The Cure

Bekijk hier de video van het interview

Willem van Zeeland ,

Het concert van The Cure is het hoogtepunt van Pinkpop tot nu toe, volgens het team van 3voor12. Robert Lagendijk beloonde hun marathonconcert met een 8,5. Robert Smith mocht Pinkpop al afsluiten in 1986. Nu staat hij er weer en is hij de held van het festival. Eric Corton was in 1986 als zeventienjarige Cure-fan op Pinkpop. Dit jaar mocht hij Robert Smith interviewen.

Voor Robert Smith is het even wennen om weer op een festival te spelen. 'We moeten beseffen dat we deel zijn van een event. Het doet er niet toe of ze ons de beste band vinden. Vroeger was ik daar heel competitief in, maar nu ben ik niet meer zo snel teleurgesteld.' Intussen werd The Cure de beste band van Pinkpop 2012, zoals je kunt lezen in de prachtige recensie die Robert Lagendijk over dit concert schreef.

Smith laat zich door Corton verleiden om te vertellen waarom The Cure volgens hem na al die jaren nog zo succesvol is. 'Er is altijd een publiek voor ons geweest omdat er iets waarachtige zit in ons werk. Er is niets wat wij doen waar ik niet in geloof. Voor sommige mensen is het nu muziek uit de tijd van voordat hun ouders waren geboren. Dat is niet gek. Vroeger hield ik ook van muziek van mensen die al dood waren.'

Klik op de link hierboven om het interview met Robert Smith in zijn geheel te bekijken.