London Calling: Yogatrance van Austra heeft baat bij kerkse setting

Armen gaan gelukkig geschoren de lucht in

Menno Visser ,

's Nachts na enen is het publiek hongerig voor wat dansbewegingen. De poorten zijn weer even opengegaan voor een extra lading vers nachtpubliek, maar voor er van een dj genoten kan worden, is het eerst de beurt in de Grote Zaal aan een band die in Canada veel lof oogst: Austra.

GEZIEN
Austra, London Calling, Paradiso Amsterdam, Grote Zaal, 18 mei 2012

MUZIEK
Dansbare elektronische pop uit Toronto. Het debuutalbum van Austra, Feel It Break, kreeg in eigen land vorig jaar een nominatie voor de prestigieuze Polaris Prijs, die uiteindelijk naar Arcade Fire ging.

PLUS
Het oog wil ook wat. Een band met drie niet onaardige vrouwen in de frontlinie trekt meteen de aandacht: de blonde zangeres Katie Stelmanis, geflankeerd aan beide zijden door de donkergelokte achtergrondzangeressen Sari en Romy Lightman. Het geeft Austra meteen ook wel een Eurovisie Songfestival uitstraling. Austra heeft baat bij de kerkse setting van Paradiso: de blik en de geschoren armen van de zangeressen gaan regelmatig hemelwaarts op de esoterische trancebeats.

MIN
Het is eigenlijk trance, voor in yoga gelovende elfjes. Heel irritant is dat de opera geschoolde hoofdzangeres Katie Stelmanis een octaaf of twee te hoog zingt, waardoor de muziek te veel vervliegt. Alleen het repeterende Lose It komt echt aan, en dat heeft dan ook direct succes. Na een kwartier heb je alle armbewegingen wel gezien, en krijg je het idee dat ze door twee matig zingende doventolken geflankeerd wordt.

CONCLUSIE
Austra zweeft in den hoge waardoor het danshongerige publiek niet genoeg concrete beats voor de benen krijgt geworpen, maar weet door hun podiumpresentatie nog wel te boeien. 

CIJFER
6,5