Case Mayfield doet recordpoging instores Case Mayfield doet recordpoging instores

Zanger covert Bon Iver en rangschikt de mooiste muziekvrouwen

, Atze de Vrieze

Case Mayfield doet recordpoging instores

Zanger covert Bon Iver en rangschikt de mooiste muziekvrouwen

Atze de Vrieze ,

Vorig jaar deed Eefje de Visser tijdens Record Store Day een succesvolle poging het record instores neer te zetten. Negen zaken reed ze af in een dag. Singer-songwriter Case Mayfield probeert daar 21 april overheen te gaan, met elf zaken. “Ik word die dag rondgereden door de mooie stagiaire van PIAS, dus die dag vliegt voorbij. Elf moet goed te doen zijn in een dag. En in het oosten van het land zijn ook mooie winkels, die we in verband met de reistijd nu overslaan. Maar voor wie volgend jaar mijn record wil verbreken liggen er dus mogelijkheden.”

Al te nauw is de band tussen Case Mayfield en de platenzaken overigens niet. “Ik koop eerlijk gezegd nooit muziek. Dat mag ik eigenlijk niet zeggen van het zakenvolk, maar het is zo. Dat komt doordat ik nooit buiten kwam. Maar nu ik vaker instores doe, realiseer ik me wel dat platenzaken heel leuke plekken zijn, een soort mini-communities met muziekliefhebbers. Het is gezellig in de platenzaak. Ik treed graag op in dat soort kleine plekken, het werkt nog altijd het beste. Geen podium, geen lichtshow, gewoon spelen.”

Case Mayfield heeft overigens de lente in zijn hoofd. Vanavond speelt hij in een uitverkochte kleine zaal van Paradiso. Zijn debuutalbum leidde hem de afgelopen weken al langs onder meer Utrecht en Rotterdam. Deze week liet hij zich tot zijn eigen frustratie even uit de tent lokken bij Giel Beelen, maar hij speelde er ook een fraaie cover van Bon Iver's Skinny Love (onder dit artikel te zien). Verder gaat het zo goed met hem dat hij zich geroepen voelde een toplijst van de mooiste vrouwen uit de Nederlandse popmuziek te maken. “Ik ken ze bijna allemaal persoonlijk, behalve Marike Jager, nota bene mijn nummer 1.”
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12