Dick Pakkert (Rotown) overweegt juridische stappen tegen Rotterdams Cultuurplan

‘Directeuren poppodia andere steden in commissie = belangenverstrengeling‘

Erik Zwennes ,

Hij heeft de Rotterdamse popsector pas net doodverklaard, maar Dick Pakkert van Rotown overweegt nu al een vervolg van zijn kritiek op het Rotterdams Cultuurplanadvies. In 3voor12radio zegt hij juridische stappen tegen het advies te overwegen.

Volgens Pakkert is het zitting nemen van Pierre Ballings (directeur Paradiso, Amsterdam) en Jeroen van de Wiel (directeur Paard van Troje, Den Haag) in de ‘cultuurplancommissie muziek’ onjuist en heeft het in ieder geval de schijn van belangenverstrengeling.

Is Pakkert nu wild om zich heen aan het meppen of heeft hij een punt? Feit is dat de grote Nederlandse podia onderling samenwerken, maar ook azen op artiesten en bezoekers. Maar zouden de twee directeuren werkelijk Rotterdamse podia de nek omdraaien voor eigen gewin? En hadden ze die macht wel in een commissie die uit elf man bestaat? Volgens Pakkert is in een ander voorbeeld een advies nietig verklaard. Ook wijst hij er op dat de gemeente Den Haag het Paard van Troje opdracht heeft gegeven (pag 168, laatste alinea) om meer op Rotterdam te focussen.

Dick Pakkert deed zijn uitspraken in 3voor12radio naar aanleiding van dit artikel. Overigens benadrukt hij dat de definitieve beslissing over eventuele juridische stappen nog niet is genomen.