Nieuw op 3voor12radio: The XX, Zedd, Grouplove en Two Door Cinema Club

Terugkeer van Two Door Cinema Club met Sleep Alone Single van de Week

Menno Visser ,

Vier nieuwe singles deze week op 3voor12radio: Folkpop van Grouplove, dance van Zedd, slow indie van The XX en indiepop van Two Door Cinema Club.
Deze comeback single van Two Door Cinema Club Sleep Alone is de 3voor12 single van de week.

3voor12 Single van de Week:

Two Door Cinema Club - Sleep Alone (V2)
Grappig genoeg heettte het debuut van deze Noord-Ierse electropopband Tourist History. Nou, dat hebben ze geweten. Via hits als Something Good Can Work, Undercover Martyn en I Can Talk brachten ze de afgelopen twee jaar toerend door van Japan tot Amerika. Dit Sleep Alone is de eerste single van hun tweede album Beacon, dat 3 september verschijnt.

Nieuw op 3voor12radio:

Grouplove - Tongue Tied (Warner)
Grouphug was nog een betere bandnaam geweest dan Grouplove... De bandleden uit Engeland en Amerika leerden elkaar kennen tijdens een songschrijverssessie op Kreta. Dat klikte zo goed dat ze hun geld bij elkaar schraapten en in Los Angeles hun debuutalbum Never Trust A Happy Song opnamen. Die gok pakte goed uit, want sommige van hun indiepopliedjes werden gebruikt voor reclames. Dit aanstekelijke Tongue Tied is al meer dan een jaar oud, een echte sleeperhit dus.

The XX - Angels (V2)
Drie jaar terug alweer kwam het debuutalbum van The XX uit. De gestripte indiesound van de Londense band bleek achteraf een van de invloedrijkste platen, zelfs voor de hiphopscene. Daarom is het op 10 september te verschijnen tweede album Coexist een van de platen waar dit jaar het meest naar uit wordt gekeken door veel muzikanten en muziekliefhebbers. Dit bloedstollende Angels is het eerste voorproefje daarvan.

Zedd feat. Matthew Korma - Spectrum (Universal)
Van A tot Z... Zedd is de iets makkelijker te onthouden artiestennaam van de klassiek getrainde pianist Anton Zaslavski uit het Duitse Kaierslautern. Maar door invloed van de muziek van de Franse technoband Justice zei Zedd de klassieke muziek vaarwel. Nu houdt hij zich op in dubstepkringen en remixt hij van Skrillex tot Lady Gaga. Deze vocal track Spectrum is een van de best verkochte tracks op de dj-site Beatport van de laatste tijd.

Verder nog op de 3voor12radio playlist:

Icona Pop - I Love It (Company Ten, 5e week)
Todd Terje - Inspector Norse (Smalltown Supersound, 4e week)
Skip & Die - Love Jihad (Crammed Discs, 4e week)
Yukon Blonde - Stairway (Dine Alone Records, 3e week)
Skrillex feat. Damian Marley - Make It Bun Dem (Warner, 2e week)
Bloc Party - Octopus (V2, 2e week)
Yeasayer - Henrietta (PIAS, 2e week)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur. Roosmarijn Reijmer is op vakantie. Zij wordt de komende weken vervangen door verschillende dj's.