Nieuw op 3voor12radio: Skrillex, Bloc Party, The Opposites en Yeasayer

Slapeloze Nachten van The Opposites is Single van de Week

Menno Visser ,

Vier nieuwe singles deze week op de 3voor12playlist: Dubstep van Skrillex, Nederlandstalige poprap van The Opposites, experimentele pop van Yeasayer en indierock van Bloc Party. De comebacktrack Slapeloze Nachten van The Opposites scoort de 3voor12 Single van de Week.

3voor12 Single van de Week:

The Opposites - Slapeloze Nachten (TopNotch)
Het gaat heel hard in de Nederlandsse hiphopwereld, maar The Opposites kunnen de concurrentie aan ondanks Slapeloze Nachten. Het hiphopduo dropt een nieuwe EP, waar dit de titeltrack van is. Een superslim nummer dat prima past in hun rijtje hits als Dom, Lomp & Famous, Broodje Bakpao en Licht Uit.

Nieuw op 3voor12radio:

Skrillex feat. Damian Marley - Make It Bun Dem (Warner)
Het wachten is op het officiele debuutalbum van Skrillex, maar zo af en toe verschijnt er een losse track of een EP. De headliner van Lowlands had ditmaal zin in een reggaetrack te verdubsteppen en wie kun je dan beter vragen dan een van de zonen van reggaelegende Bob Marley? Zo geschiedde, en als je je afvraagt wat de titel betekent: gewoon marijuana roken.

Bloc Party - Octopus (V2)
De soloprojecten van Bloc Party, de band Pin Me Down en zanger Kele Okereke solo waren het toch niet helemaal, vandaar dat de Londense indierockband weer bijeen is. Vier jaar na het derde album Intimacy verschijnt nu het vierde tijdens Lowlands, toepasselijk Four genoemd. Dit Octopus is de eerste kennismaking met hun vertrouwde felle sound.

Yeasayer - Henrietta (PIAS)
Henretta is niet zomaar een liedje over een meisje, maar over Henrietta Lacks. Zij stond in de jaren vijftig voor onderzoek wat lichaamscellen af en die zijn na vele mutaties nog steeds terug te vinden in het poliovaccin. Bijzonder liedje dus van een bijzondere band, zoals we van deze New Yorkse avantgarde rockers gewend zijn. Je kent ze misschien nog wel van de megahit O.N.E. van hun doorbraakalbum Odd Blood. Ten tijde van Lowlands komt hun nieuwe album Fragant World, waar deze single ook op staat.

Verder nog op de 3voor12radio playlist:

Alt-J - Breezeblocks (PIAS, 7e week)
Icona Pop - I Love It (Company Ten, 4e week)
Todd Terje - Inspector Norse (Smalltown Supersound, 3e week)
Skip & Die - Love Jihad (Crammed Discs, 3e week)
Alabama Shakes - Hang Loose (Konkurrent, 3e week)
Blur - Under The Westway (EMI, 2e week)
Yukon Blonde - Stairway (Dine Alone Records, 2e week)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.