Nieuwe RipTidE maandmix nu op de Luisterpaal

Zaterdag te horen in Dansen met Delsing

Max Bedeker / Jorinda Teeuwen ,

RipTidE, alias Max Bedeker, stelt elke maand voor 3voor12 een maandmix samen met zijn favoriete dansplaten. “Het schiet heen en weer tussen verschillende stijlen, van disco naar techno en electro,” vertelt Bedeker. De mix voor de maand juli staat nu op de Luisterpaal. Zaterdagnacht besteedt Tomas Delsing uitgebreid aandacht aan de mixtape in Dansen met Delsing.

RipTidE over elke track van zijn mix:

1. Kindness - Gee Up (Erol Alkan Extended Rework)
Twee Londense helden die weer eens bewijzen dat 1+1 meestal toch 3 is. Of in dit geval wat meer zelfs, aangezien Erol Alkan de 1:50 die het origineel duurt weet uit te bouwen tot zeven minuten glorieuze disco die het beste werk van Nile Rodgers (Chic) evenaart.
2. Lokier - Wanna Be Alone
Yoan Lokier, een helft van Chemistry, heeft nu zijn eigen project. De eerste EP, Haunted Songs, is net uit. Trage lofi disco/house die perfect is voor het begin van elke avond.
3. The Draughtsman - Geschmacklos
Een nieuw project van Alex Egan, ook wel bekend van Skull Juice. 'Geschmacklos' betekent smaakloos, maar dat is dit geenszins. Een van de meest verfrissende platen die ik de laatste tijd heb gehoord.
4. Daniel Avery - Need Electric
Het lijkt wel de maand van oude bekenden in nieuwe jasjes: Stopmakingme was de artiestennaam van Engelsman Daniel Avery, maar tegenwoordig gaat hij gewoon onder zijn eigen naam te werk. Dit is die andere meest verfrissende plaat van het moment die ik echt op elk moment van de nacht kan en wil horen. De hele EP is nu al uit op vinyl (met locked grooves!) op Erol's label Phantasy Sound.
5. In Flagranti - Oh Yes Oh No
Twee van de meest productieve producers. Ze weten het steeds voor elkaar te krijgen om ervoor te zorgen dat je binnen vijf seconden luisteren weet dat zij het zijn.  maar toch te verrassen met onverwachte samples, edits en wendingen.
6. The Sneekers - Closure
Vorige maand stonden ze ook al in mijn lijstje, en nu dus weer. Weer iets heel anders dan we eerder van ze gehoord hebben, en echt 10 stappen verder qua productie en dynamiek.
7. Nautiluss - Troubleman
Een van de tracks op Turbo Recording's (Tiga's label) 'New Jack Techno'-compilatie, die het zeker waard is om helemaal te beluisteren. Andere te gekke tracks erop zijn o.a. die van Duke Dumont en Gingy & Bordello.
8. Mr No - Versus
De nieuwe EP van de Franse Mr No op Lektroluv Records (van de Dokter ja) die me aan het oude geluid van Vitalic herinnert. Een beetje cheesy is het wel, maar dat is ook wel lekker af en toe.
9. The Loops Of Fury - I Need (Horsepower Remix)
Een beetje zelfbevlekking op z'n tijd mag, en zeker omdat ik echt supertrots ben op deze remix die ik met Bart B More en Tommie Sunshine als Horsepower heb gemaakt. Hij is al een half jaar af eigenlijk, maar gaat binnenkort pas/eindelijk uitkomen, en is hier voor het eerst in zijn geheel te horen.
10. Gesaffelstein - Depravity
Een van de beste, en zeker de knapste, Franse producers van het moment is weer terug met een nieuwe EP op het Bromance label. Toegegeven: het is misschien een beetje too much om thuis te luisteren, best wel terror is het allemaal, maar ik weet zeker dat deze track het veld op Extrema aanstaande zaterdag op z'n kop gaat zetten als hij samen met z'n bff Brodinski op de Rauw-stage staat.