Nieuw bij 3voor12radio: Asteroids Galaxy Tour, Blaudzun, GEM, Tribes en Knife Party Nieuw bij 3voor12radio: Asteroids Galaxy Tour, Blaudzun, GEM, Tribes en Knife Party

Moss - What You Want 3voor12 Single van de Week

, Menno Visser

Nieuw bij 3voor12radio: Asteroids Galaxy Tour, Blaudzun, GEM, Tribes en Knife Party

Moss - What You Want 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Weer vijf nieuwe tracks op de 3voor12radio playlist. Nieuwe singles van Asteroids Galaxy Tour, Blaudzun, GEM, Tribes en Knife Party. Moss is met What You Want 3voor12 Single van de Week.

3voor12 Single van de Week: Moss - What You Want (Excelsior)

Jawel, de Amsterdamse indiepopband Moss is terug. Na hun succesvolle tweede album Never Be Scared/Don't Be A Hero komt de band rond zanger Marien Dorleijn eind januari met hun derde worp Ornaments. Radiohits als I Apologise (Dear Simon) en I Like The Chemistry van het vorige album zijn ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Vandaar dat Ornaments ook in Duitsland en Frankrijk uitkomt. Dit What You want is daarvan de eerse nieuwe single.

Nieuw op de playlist van 3voor12radio: Tribes - Were Children (V2)

Goede nieuwe gitaarrockbandjes anno 2012 zijn me een zaklampje te zoeken, maar gelukkig is er nu weer Tribes. Al gehighlight door de BBC als een van de smaakmakers voor komend jaar, deze banduit Londen. Deze single komt van hun verse debuut Baby en ze staan oook op Eurosonic. Denk aan jonge honden met een flinke dosis T-Rex, Nirvana en wat ze in Engeland zo mooi het onvertaalbare  'swagger' noemen.

Asteroids Galaxy Tour - Heart Attack (Rough Trade)

De favoriete Deense indiepopband van de reclamemakers is weer terug. Na het reclamesucces van Around The Bend en The Golden Age is dit de eerste single van hun tweede album Out Of Frequency, dat eind deze maand uitkomt. De hoogblonde zangeres Mette Lindberg en de haren staan ook op het Eurosonic festival.

Blaudzun – Elephants (V2)

Dit jaar zou wel eens de doorbraak kunnen betekenen van singer-songwriter Johannes Sigmund alias Blaudzun. De gedragen zanger, bij het grote publiek bekend van zijn cover Shout (Tears For Fears) bij De Wereld Draait Door, is er helemaal klaar voor. Zijn derde album Heavy Flowers staat bol van de kwalitateit, zoas deze eerste single Elephants.

Knife Party - Internet Friends (Earstorm)

Heb je 'm al gehoord op 3FM? Wat? Dat rare dubstepnummer over Facebook natuurlijk! De hype is groot rond dit zijproject van de Australische drum 'n' bass band Pendulum. Inmiddels kun je niet meer van een uit de hand gelopen grap spreken nu het nummer van hun 100% No Modern Talking EP al de top 20 van iTunes indondert. Ook speelt Knife Party al mee op de nieuwe single Antidote van Swedish House Maffia. Maar nu eerst "You Blocked Me On Facebook…And Now You're Going To Die!".

GEM – Got To Be You (Excelsior)

Jij moet het zijn! Ja jij, Maurits Westerik met je indiepopband GEM. Je derde single van je meer persoonlijker vijfde album Hunters Go Hungry. Na Moving On en Call Me Down To Ohio de derde single daarvan. Een zoals we van Maurits Westerik gewend zijn goedgeschreven puntig indiepopliedje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12