ESNS12: Carlo & Irene-pop van Krystl zal nooit de Popprijs winnen ESNS12: Carlo & Irene-pop van Krystl zal nooit de Popprijs winnen

Center Parks vermaak kan zelfs de doelgroep niet behagen

, Erik Zwennes

ESNS12: Carlo & Irene-pop van Krystl zal nooit de Popprijs winnen

Center Parks vermaak kan zelfs de doelgroep niet behagen

Erik Zwennes ,

Krystl studeerde aan het conservatorium en de Popacademie. En dat hoor je er aan af: wat een goede zangeres is dit. Technisch goed dan, want verder zit er werkelijk niets spannends of eigens in Krystl.

CONCERT
Krystl, Noorderslag, Oosterpoort, 14 januari 2012

MUZIEK
RTL4-pop

PLUS
De beste zangeres van het festival staat in de foyer. Ze slaat zich moedig door haar set, ook al is er veel geroezemoes in de doorloop. 'Ik heb echt een geweldig jaar gehad en
dat allemaal door dit ene liedje', Krystl zet haar enige claim to fame, "Golden Days", in. Inderdaad een enorm goed liedje waar ze een feest van maakt.

MIN
Authenticiteit wordt het helemaal dit jaar. Als je de bladen, blogs, sites en kranten de afgelopen twee weken op nasloeg werd je door journalisten, waarzeggers en trendwatchers om de oren gegooid met de voorspellingen. In vrijwel alle vooruitzichten hadden termen als organisch, echt, origineel, puur, oprecht en waarachtig de overhand. We laten ons niet meer neppen. Dankzij sociale media zien we alles. Wij, het publiek, zijn nu daadwerkelijk de checks and balances van die spinnende a&r-boys die aan de touwtjes trekken. Na eerlijke chocola, oprechte politici, organisch managen en transparant ondergoed is de stap naar authentieke muziek iets waar je niets op tegen kunt hebben. Aan het merk Krystl is weinig authentiek. 'Ik heb ongeveer twee jaar geschreven met allemaal songwriters,' vertelt ze tijdens haar optreden. 'Dan vraag je je soms af of je op de goede weg bent. Of je liedje misschien wel op de radio gedraaid gaat worden. Soms zou je dan in de toekomst willen kijken. Ik heb daar een liedje over geschreven. Het heet Krystl Ball.' De werkelijkheid is vaak veel grappiger dan welke opmerking je ook over deze zangeres kunt maken. 'Het volgende liedje gaat over het spel dat flirten heet.' of  'Tien jaar geleden ging ik het huis uit. Dat moment je ik mijn pap en mam verliet en in de grote stad ging studeren. Het blijft een bijzonder moment en ik heb er samen met mijn gitarist een lied over geschreven. Het heet "Leaving Home".' Wow! Denk er die Campinglife setting bij, Carlo & Irene als de ouders en je hebt een hit. Die Center Parks tour kan geboekt worden.

CONCLUSIE
De afschuwelijk afgezaagde arrangementen, de getrainde beweginkjes en geforceerde glimlach, de geijkte gitaarsolo, de lachwekkende teksten en Vinex-thematiek... Krystl is technisch gezien misschien wel de beste zangeres van heel Noorderslag. Haar bandleden zullen ongetwijfeld tot de top van de Nederlandse muziekscene horen, maar met deze verpersoonlijking van middelmaat en wansmaak kun je niet mensen blijven neppen. Daarvoor is er te veel moois te ontdekken op dit festival. Ja, zelfs de doelgroep wandelt al snel verder.

CIJFER:
3 en een bonuspunt voor deze prachtfan.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12