ESNS12: Coevorduh rules the artcore scene ESNS12: Coevorduh rules the artcore scene

...en steekt Loutallica naar de kroon

, Erik Zwennes

ESNS12: Coevorduh rules the artcore scene

...en steekt Loutallica naar de kroon

Erik Zwennes ,

"Niets om te klagen in ons paradijs", Vjeze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig blijkt wederom in staat een klassiek liefdesliedje te schrijven. Het is een hoogtepunt in de geinige kunstuiting die Coevorduh vandaag is.

CONCERT
Coevorduh, Noorderslag, Oosterpoort, 14 januari 2012

MUZIEK
Bastiaan "Baby" Bosma en Vjeze "Vjezly" Fur maken artrose van de hardere soort. Maar de partycore zit tevens vol sociale bespiegelingen, slechtgaanperikelen en dansbare melodieën.

PLUS
Coevorduh is wat je zou kunnen verwachten van de combinatie Aux Raus en De Jeugd van Tegenwoordig. Maar dat is ergens ook een logische en leuke combinatie. Het BFF-duo Vjezly en Baby is gulden en hoorde gewoon eens op het podium. De wederzijdse bewondering is zichtbaar en het plezier straalt er vanaf. Vjezly komt met een aantal sterke teksten. Mooie bespiegelingen, rauwe drugskaters en random onzin.

MIN
Eerlijk is eerlijk: Aux Raus heeft prachtige jaren, twee sterke platen en geweldige optredens opgeleverd. Maar de koek was ook wel echt op. De derde plaat was een wat blase uitgekauwd zoekplaatje en de shows kennen we nu wel. In tegenstelling tot De Jeugd is de progressie en frisse thematiek niet doorgezet. Het vervolg met Coevorduh is muzikaal te veel Aux Raus. Er zitten nieuwe ideeën in zoals post-ironische hiphopbeats en Huilend Naar De Club eposjes, maar die zullen meer naar voren moeten komen wil Coevorduh iets toevoegen.

CONCLUSIE
"All by myseeeeeeeeelf. Don't wanna be, alllllll byyyyy myyyyyyseeeeeeeelf", kreunt de lange rapper halverwege het optreden. Alleen is ook maar alleen en daarom is de combinatie van kunstenaars Baby en Vjezly zo'n mooie. Dit project moest er gewoon een keer komen en zou nog best kunnen groeien. Nu is het vooral leuk, voor een keertje. Net als de samenwerking van Lou Reed en Metallica.

CIJFER:
6

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12