Daily Bread brengt app-P uit geproduceerd door Rimer London

Band werkt als kwartet aan tweede langspeler

Erik Zwennes ,

Op 26 maart verschijnt eindelijk nieuwe muziek van Daily Bread. Middels een speciale app zal de nieuwe EP, geproduceerd door Rimer “London” Veeman, het licht zien. De zogenaamde app-P, die gratis zal worden aangeboden, moet tevens de plek worden waar het contact met de fans plaats zal vinden. De app zal een raamwerk gaan vormen waarbinnen de band nieuwe songs, info en andere leukigheden de wereld in kan slingeren.

Daily Bread is tegenwoordig een kwartet. Vanwege een operatie aan de vinger van zangeres Kim was de band genoodzaakt om iemand anders mee te nemen voor enkele shows in Frankrijk. Dit werd Atser Damsma, die de keyboard-partijen voor zijn rekening nam. Dit is zo goed bevallen dat hij nu permanent bandlid is geworden. Kim: “Atser heeft zoveel goede ideeën en is een geweldig muzikant. We waren al een heel eind met de nieuwe plaat, maar waren nog niet tevreden en willen hem er helemaal bij betrekken. Ik doe nu ook geen toetsen meer, maar kan me helemaal focussen op zang en frontvrouw zijn.”

Om de stilte te vullen en te laten horen in welke richting Daily Bread beweegt komt dus de nieuwe EP uit. Vier nieuwe liedjes laten horen dat de band meer elektronica toelaat in het bandgeluid. “Rimer London heeft een heel elektronische benadering van muziek”, aldus Kim. “Dat heeft invloed op de mixen, maar ook op het synthgeluid en extra geluids-lijntjes. Wij komen uit een instrumentenhoek en laten steeds meet electronika toe, maar het is niet niets om dat mooi tot één geheel te brengen. Voor Rimer is dat geen probleem. Daarnaast is het heel goed dat een objectief persoon naar je liedjes kijkt. Wij zitten op een gegeven moment zo diep in een nummer dat je er moeilijk kritisch op kan zijn.”

Terwijl de app-P wordt ontwikkeld, werken de bandleden al weer aan nieuw materiaal. Het debuutalbum Well You're Not Invited stamt al weer uit eind 2009. Kim: “We hebben geen haast, maar wel enorm veel nieuwe ideeën. We gaan pas wat uitbrengen als het helemaal goed voelt. Die tweede plaat moet perfect zijn.” De app-P zal beschikbaar worden voor Android en iPhone.