Florence & The Machine livestream op 3voor12

Op valentijnsdag live vanuit de Effenaar in Eindhoven

Redactie 3voor12 ,

Voor het eerst sinds het verschijnen van haar tweede album Ceremonials komt Florence and the Machine naar Nederland. Om precies te zijn op dinsdag 14 februari, in de Effenaar in Eindhoven. 3voor12 is erbij op Valentijnsdag en neemt de show op in beeld en geluid. Maar je kunt ook live kijken: dinsdag om half 9. Alsof dat nog niet genoeg is: maandag kun je in 3voor12radio een meet and greet met Florence winnen.

Exclusief concert in Effenaar, uitzending op Nederland 3, 3FM en Cultura24

De flamboyante zangeres Florence Welch uit Londen brak in 2008 door met het album Lungs. Ze speelde eerst nog op London Calling, maar ze stoomde dankzij hits als Dog Days Are Over en Rabbit Heart (Raise It Up) al snel door naar de grote zaal van Paradiso, Pinkpop en Lowlands. In het najaar van 2011 verscheen de opvolger, voorafgegaan door single What The Water Gave Me. Het is een zo mogelijk nog kleurrijker en meer gedragen werk, dat het tot 3voor12 Album van de Week schopte.

"Ceremonials is groots en meeslepend zonder het eigen geluid kwijt te raken", schreven we in oktober. "De plaat is nog veel grootser en meeslepender dan wat we op debuut Lungs hoorden, maar klinkt nog net zo eigen. De belangrijkste troef van Florence Welch is haar stem, die het midden houdt tussen Kate Bush, Sinead O'Connor, Enya, Grace Slick van Jefferson Airplane en een vrouwelijke versie van Cold War Kids' Nathen Willett. Op muzikaal vlak is de harp wat meer naar de achtergrond verdwenen dan op Lungs en heeft het orgel die plaats ingenomen, wat de stap naar het grotere geluid onderstreept."

De registratie wordt uitgezonden in 3voor12radio op 3FM en:
 
  • live op 3voor12: 14-02-2012 om 20:30
  • op Ned 3 (3ONSTAGE): 25-2-2012
  • op Cultura24 3VOOR12 Presenteert: 28-2-2012