Nieuw op 3voor12radio: San Cisco, Anne Soldaat, The Vaccines en Knife Party

The Vaccines met Teenage Icon 3voor12single van de week

Menno Visser ,

Vier nieuwe singles deze week op 3voor12radio: folkpop van San Cisco, seventies pop van Anne Soldaat, dubstep van Knife Party en Britpop van The Vaccines. Die laatsten hebben de 3voor12 Single van de Week met Teenage Icon.

De nieuwe 3voor12radio Single van de Week is:

The Vaccines - Teenage Icon (Sony)
Prominent genoemd in deze nieuwe single van de Londense Vaccines is tieneridool Frankie Avalon. Eind jaren vijftig speelde Avalon op de Amerikaanse tv als tiener trompet, later werd hij acteur en hij eindigde als verkoper van zijn cosmeticalijn op tv-koopkanalen. The Vaccines staan nog aan het begin van hun carriere met deze catchy gitaarpopsingle in de lijn van Wreckin Bar. Terug te vinden op hun tweede album Come Of Age.

Ook nieuw op de 3voor12radio playlist:

Anne Soldaat - Maybe (Excelsior)
Jongeren kennen hem als de gitarist van Tim Knol, ouderen van de cultband Daryll-Ann. Singer-songwriter Anne Soldaat kan zijn plakboek met uitstekende recensies weer flink aanvullen na de release van zijn tweede ongetitelde soloalbum. Pure powerpop en seventies sferen volop zoals op deze single Maybe.

San Cisco - Rocket Ship (Island City Records)

Oe-wa-hoe-wa-oe-wa-hor-wa-he! Zo bedrieglijk simpel kan het schrijven van een pakkende folkpopsong zijn. Het jonge Australische bandje krijgt na de radiohit Awkward een zwaan-kleef-aan van hossende massa's achter zich aan met dit aanstekelijke Rocket Ship, dat ook op hun eerste Awkward EP staat.

Knife Party - Bonfire (Warner)
Niet alleen bij Skrillex ging op Lowlands het dak eraf, ook bij het Brits/Australische dubstepact Knife Party. Deze voortzetting van Pendulum had al twee radiohits met Internet Friends en Rage Valley. Dit reggae-achtige Bonfire komt ook van hun Rage Valley EP. Aan hun derde EP werken ze nu, maar de kans is klein dat het een subtiele plaat wordt...

Verder nog op de 3voor12radio playlist:

Verder nog op de 3voor12 radio playlist:
Purity Ring - Belispeak (5e week, V2)
Rizzle Kicks - Mama Do The Hump (5e week, Universal)
Rustie - After Light  (4e week, V2)
Grizzly Bear - Yet Again (3e week, V2)
The Gaslight Anthem - Howl (3e week, Universal)
Fresku - Op De Hoogte (2e week, Top Notch)
Alt-J - Tesselate (2e week, PIAS)

3voor12 Album van de Week

The XX - Coexist (Young Turks/V2)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.