Fresku vanavond co-host in 3voor12radio

Ook Britse band Gabby Young & Other Animals live in studio

Judith Laanen ,

De afgelopen Lowlands-editie brak rapper en muzikant Fresku met een daverende show de India-tent af. Dat soort vermaak willen we ook wel in de 3voor12radio studio, en dus mag de Eindhovenaar naast Roosmarijn Reijmer het team versterken. Vanavond mag hij van tien tot één onder meer zijn eigen muzikale voorkeuren laten horen.

Roosmarijns reguliere 3voor12radio-sidekick Tomas Delsing (Dansen met Delsing) over de co-host: "Fresku vroeg of hij nog wat mee moest nemen. Toen hebben wij grappend gezegd dat we het leuk zouden vinden als hij kwam koken. Of als z'n moeder kwam koken. Misschien gebeurt het wel als we het zo zwart op wit neerzetten, haha. Fresku neemt z'n eigen muziek mee en laat daar wat van horen. Hij komt dus niet zelf musiceren maar om te praten over muziek, lekker te hangen en zelf muziek te draaien die hij tof vindt. Ik heb nog geen namen doorgekregen dus weet niet of hij mensen meeneemt."

Nog een muzikale gast vanavond is de excentrieke Britse zangeres Gabby Young & Other Animals. Gabby Young brengt samen met haar band Other Animals een mix van gypsy, folk en Balkan brass in combinatie met pop en jazz ten gehore. Haar tweede album, getiteld The Band Called Out For More, komt 7 september uit, maar kun je nu al beluisteren op de Luisterpaal. Ook speelt ze op het Vlielandse festival Into The Great Wide Open, dat op 7,8 en 9 september is. Daar presenteert ze ook haar album.

Sinds een paar maanden schuift iedere laatste donderdag van de maand een prominente gast uit het rijke muzikale landschap aan in de studio bij Roosmarijn Reijmer. De eerste keer was dat Torre Florim van De Staat, die onder meer muziek van The Stooges en Roosbeef meebracht. Andere co-hosts waren Tjeerd Bomhof (Voicst/Dazzled Kid), Dave von Raven (The Kik), Mr. Polska, Moss, Go Back To The Zoo en Blaudzun.

Luister donderdagavond 30 augustus tussen 22.00-01.00 uur naar Fresku tijdens 3voor12radio.