Jebroer (Nouveau Riche) brengt herrie in je oor

EP Jong, Blank, Knap & I Don't Give A Fuck volgt

Sjoerd Huismans ,

Jebroer brengt vandaag de video voor zijn track Herrie In Me Oor uit. De rapper uit Leiden komt uit de Nouveau Riche-stal, van onder andere Mr. Polska, Steph, Leo en Digitzz. De track bevat een bijdrage van zangeres Aisha, en de clip is geregisseerd door Tim Swager. Herrie In Me Oor levert wat de titel belooft: over harde beats en diepe bassen van Boaz van de Beatz rapt Jebroer hoe hij zijn weekend doorbrengt. Binnenkort volgt de EP getiteld Jong, Blank, Knap & I Don't Give A Fuck. De muziek voor de plaat heeft Jebroer al af, maar hij wil nog geen harde releasedatum noemen: “Dan raken mensen alleen maar teleurgesteld.”

Jebroer is een voornaam lid van het Nouveau Riche collectief, dat eerder al op de Hollandse Nieuwe compilatie stond met het nummer Zo Heet, en vorig jaar het gezamenlijke album Alziend Oor uitbracht. Jebroer was op die plaat al solo vertegenwoordigd met de track Beetje Vliegen Tog, en verder rapte hij mee op Warrior, Klappe Van Je Vader, Oeffer en Elektronische Dierentuin. Eerder dit jaar bracht Mr. Polska zijn debuutalbum Waardevolle Gezelligheid uit, en is Nouveau Riche in een stroomversnelling terechtgekomen.

Jebroer heeft dus de juiste mensen om zich heen verzameld. De rapper vertelt hoe de samenwerking tot stand is gekomen: “Ik maakte vroeger al muziek, en had een video gemaakt voor de track Welkom. Op een dag belde Boaz op, ik had geen idee wie hij was. Maar hij had mijn track gehoord en wilde graag samenwerken. Ik zocht hem op, en toen hebben we de hele nacht doorgehaald met een fles whiskey erbij. Aan het eind hadden we drie tracks gemaakt.” De rapper kwam in een gespreid bedje terecht: “Zij waren al een tijdje bezig, met Polska, Digitzz en Steph. Het is allemaal officieel geworden met Alziend Oor.”

Nu komt er dus een eerste EP van Jebroer. Hij stond er deze keer alleen voor, zegt de rapper uit Leiden: “Het is allemaal Jebroer.” Maar andere leden van Nouveau Riche zijn natuurlijk nooit ver weg: er is in ieder geval een bijdrage van zangeres Aisha op Herrie In Me Oor, en Boaz van de Beatz verzorgde de productie weer. De EP is al af, maar Jebroer weet nog niet precies wanneer hij uitkomt: “Dat kan ik nog niet zeggen. Dan raken mensen alleen maar teleurgesteld als het niet lukt de plaat op tijd uit te brengen.”

Momenteel is Jebroer nog on the road met Mr. Polska, voor wiens Waardevolle Gezelligheid tour hij het voorprogramma verzorgt. De rapper werkt daarnaast alweer hard aan nieuwe muziek, zegt hij: “Samen met Boaz begin ik langzaamaan aan mijn eerste album, waar allemaal nieuwe nummers op zullen staan. Wanneer we tussendoor tijd hebben, werken we eraan.”