BTW-verlaging per 1 juli, Mysteryland verlaagt prijs BTW-verlaging per 1 juli, Mysteryland verlaagt prijs

Kaartverkoop Mysteryland begint zaterdag

, Atze de Vrieze

BTW-verlaging per 1 juli, Mysteryland verlaagt prijs

Kaartverkoop Mysteryland begint zaterdag

Atze de Vrieze ,

De verlaging van het BTW-tarief op podiumkunsten moet ingaan per 1 juli 2012. Dat meldde minister Jan Kees de Jager van Financien vrijdagmiddag. Festivalorganisator ID&T springt meteen in op het nieuws. De kaarten voor Mysteryland worden in prijs verlaagd, van 75 naar 67 euro. Zaterdagochtend begint de voorverkoop via de website van het festival. Opvallend daarbij is dat na Dance Valley ook Mysteryland de mogelijkheid tot gespreid betalen biedt.

ID&T liet zich al zeer negatief uit over de maatregel van het kabinet, en zegt nu blij te zijn dat deze teruggedraaid wordt. De dance-organisatie voerde zelfs een rechtszaak om de verhoging terug te draaien. Kopstuk Duncan Stutterheim maakte zich ook kwaad over het feit dat festivals zelf verantwoordelijk worden voor de kosten van politie-inzet bij hun evenement. Deze maatregelen staan haaks op Halbe Zijlstra's visie op het cultuurbeleid, waarin ondernemerschap centraal staat.

Het is voorlopig nog de vraag wie het meest profiteert van de belastingverlaging, maar ID&T geeft een nadrukkelijk signaal af. "De organisatie realiseert zich dat de 13% extra op het kaartje echt veel gevraagd is van de bezoeker en heeft zich altijd fel verzet tegen deze belachelijke maatregel, waar de bezoeker voor op moet draaien. Goed nieuws dus dat deze maatregel nu wordt teruggedraaid."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12