#Song12: Song van het Jaar Stemwijzer zaterdag op Nederland 3

Wat zijn de mooiste songs van 2012?

Redactie 3voor12 ,

Ook dit jaar heeft de redactie van 3voor12 200 liedjes samengesteld die kans maken op de titel Song van het Jaar. Zaterdag 24 november, om 23.25 uur, is er een speciale uitzending op Nederland 3 die in het teken staat van deze verkiezing. Wie wordt de opvolger van Gotye’s Somebody That I Used To Know? Jij bepaalt!

3FM dj’s Roosmarijn Reijmer en Michiel Veenstra loodsen je in het programma door een selectie van de 200 genomineerde songs. Met opnames van songs op festivals, van onder andere Black Keys, Alt-J, Alabama Shakes en Triggerfinger. Verder onthullen 3FM dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg hun favoriete liedje. En in Song Stories vertellen artiesten over de totstandkoming van hun nummer.

Op de Song van het Jaar stempagina kan iedereen zijn top 5 samenstellen uit 200 songs en daarnaast een eigen vrije keuze invullen. Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in een vijf uur durende Song van het Jaar 2012 show vanuit Club Trouw Amsterdam met veel optredens van artiesten die hun genomineerde liedje live brengen.

Deze avond is 12 december van 19.00 tot 00.00 uur live te volgen op 3FM en 101.tv en wordt gepresenteerd door Roosmarijn Reijmer en Michiel Veenstra. Een registratie van deze avond wordt 15 december op Nederland 3 uitgezonden. Klik hier voor een overzicht van de Song Stories van genomineerden The Walkmen, Tame Impala, Ben Howard en anderen.