Lowlands 2012: Pulled Apart By Horses ook geschikt voor niet-punkers

Zanger kotst bijna eerste rij onder

Jorinda Teeuwen ,

Goede muziek? Check. Rock ’n roll show? Check. Bier? Check. Pulled Apart By Horses pakt het publiek in met keiharde punk en een zachte uitstraling. Gisteren speelde Pulled Apart By Horses nog op Pukkelpop voor drieduizend mensen, vandaag moeten ze het doen met eenderde, maar het maakt ze geen reet uit.

GEZIEN:
Pulled Apart By Horses, Lowlands Charlie, zondag 19 augustus 2012

MUZIEK:
Punkrock om u tegen te zegen. Pulled Apart By Horses komt uit Leeds. De Britse band heeft twee albums uit, hun debuut Pulled Apart By Horses en het begin dit jaar verscheen Tough Love. Maar de band heeft vooral een grote livereputatie.

PLUS:
Wat. Een. Show. Pulled Apart by Horses geeft vandaag het perfecte punkoptreden. Het is hard en het Charliepubliek is nog niet één keer zo los gegaan, inclusief een grote moshpit in het midden van het publiek. En het oog wil ook wat: gitarist James Brown stagedivet van het podium en speelt liggend op het publiek een gitaarsolo. Frontman Tom Hudson communiceert met het publiek en – wat veel artiesten vergeten – hij luistert ook nog eens, wat tot veel interactie leidt. En hij beloont de enthousiastelingen met bier. Het laatste nummer zingt Hudson midden in het publiek. Het is een wonder dat hij het hossende publiek overleeft. Aansluitend een frisse duik in het water voor de Charlie.

MIN:
Tom Hudson moet echt minder bier drinken voor een optreden. Na 20 minuten kotst hij een witte, schuimende vloeistof tussen het podium en de eerste rij. Hij schijnt het wel vaker te doen en ziet er natuurlijk enorm rock n roll, maar IEW! Hudson houdt de eerste rij maar net droog.

CONCLUSIE:
In één woord: Wauw! Dit is de perfecte punkshow, die zoveel in zich heeft dat ook punkhaters het moeten waarderen.

CIJFER:
9