Tom Waits Special zaterdag in de JaBo Gumbo Show Tom Waits Special zaterdag in de JaBo Gumbo Show

Jaap Boots brengt twee uur ode aan Waits op Radio 6

, Christiaan Walraven

Tom Waits Special zaterdag in de JaBo Gumbo Show

Jaap Boots brengt twee uur ode aan Waits op Radio 6

Christiaan Walraven ,

Tom Waits brengt dit weekend zijn nieuwe album Bad As Me uit, de opvolger van de geniale driedubbelaar Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards uit 2006. Om dat te vieren presenteert Jaap Boots zaterdag een twee uur durende special over Tom Waits tijdens zijn Jabo Gumbo Show op Radio 6.

Jaap Boots brengt twee uur ode aan Waits op Radio 6

Tom Waits brengt dit weekend zijn nieuwe album Bad As Me uit, de opvolger van de geniale driedubbelaar Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards uit 2006. Om dat te vieren presenteert Jaap Boots zaterdag een twee uur durende special over Tom Waits tijdens zijn Jabo Gumbo Show op Radio 6. In deze twee uur komen de artiesten Cloudmachine en Bart de Win optreden en is een een bijzonder interview met Vincent van Warmerdam, de enige Nederlandse journalist die dit jaar Tom Waits sprak en zelfs drie uur de tijd kreeg voor de ontmoeting en het gesprek.
 
Van Warmerdam gaf vorig jaar zijn eigen draai aan het toneelstuk Richard III van Shakespeare, door er een muziektheatervoorstelling van te maken met muziek van Waits. Het stuk was een groot succes en alle speeldata uitverkocht. Naar aanleiding hiervan mocht Van Warmerdam de Amerikaanse muzikant ontmoeten en hij zal hierover vertellen in de show. Cloudmachine en Bart de Win zullen naast eigen materiaal ook hun favoriete Waits nummers en er wordt door de luisteraars een Tom Waits top 3 samengesteld. Boots: "We zullen ook wat aan Waits gerelateerde muziek draaien, maar ga uit van 75 procent Waits."

De JaBo Gumbo Show is zaterdag te beluisteren tussen 14:00 en 16:00 op Radio 6. Jaap Boots deed rondom de release van Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards een interview voor 3VOOR12. Dat interview is hier terug te beluisteren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12