Platenzaken Plato, Concerto, Kroese, Velvet en Sounds Venlo bundelen krachten

Magazine Mania wordt gecombineerde uitgave

Erik Zwennes ,

Platenzaken Plato, Concerto, Kroese, Velvet en Sounds Venlo bundelen de krachten om platenmaatschappijen nog meer te bewegen exclusieve en onderscheidende uitgaven te produceren. Magazine Mania wordt een gezamenlijke uitgave, de term ‘Mania’ zal in alle aangesloten winkels gevoerd worden.

Magazine Mania wordt gecombineerde uitgave

Platenzaken Plato, Concerto, Kroese, Velvet en Sounds Venlo bundelen de krachten om platenmaatschappijen nog meer te bewegen exclusieve en onderscheidende uitgaven te produceren. Magazine Mania wordt een gezamenlijke uitgave, de term ‘Mania’ zal in alle aangesloten winkels gevoerd worden. Verder blijven de bedrijven hun eigen identiteit behouden en de eigen naam dragen.

Met de samenwerking hebben, volgens Hans ‘Mr. Velvet’ Parlevliet, tachtig tot negentig procent van de onafhankelijke platenzaken een blok gevormd. Ruim een half jaar geleden nam Parlevliet zelf het initiatief en benaderde hij zijn concullega’s. “Ik zag steeds meer exclusieve uitgaven van de Volkskrant en Bol.com langskomen en vond dat we daar een antwoord op moesten formuleren. Ik wil platenmaatschappijen bewegen om exclusieve, mooie, onderscheidende producten te maken. Eerst schoorvoetend, maar we hebben nu alle labels aan boord. Ik verwacht dat we als gezamenlijk blok iets meer in te brengen hebben. Het is voor maatschappijen nu ook interessanter om iets speciaals te maken.”

Vanaf de december editie van Mania is de samenwerking een feit. De inhoud van het blad zal voorlopig gelijk blijven, mogelijk zal de samenwerking uitdraaien op een hogere oplage. Het aanbod in Mania wordt volgens Parlevliet ook zo gepresenteerd in de winkels. In principe zal de prijsvoering overal gelijk zijn. Dit is geen eis van bovenaf en zou lokaal iets kunnen verschillen door een eventuele lokale (online-) actie rond een bepaalde release.