Kraantje Pappie start Het Grote Tourtje met nieuwe track Kraantje Pappie start Het Grote Tourtje met nieuwe track

Debuutalbum Crane ligt klaar om uitgebracht te worden

, Christiaan Walraven

Kraantje Pappie start Het Grote Tourtje met nieuwe track

Debuutalbum Crane ligt klaar om uitgebracht te worden

Christiaan Walraven ,

Vanavond begint Het Grote Tourtje van Kraantje Pappie, Jiggy Dje en Tastic in het Patronaat in Haarlem, maar voor die van start gaat komt er nog een track los van Kraantje Pappie: Hoop Nu. Sommige mensen zullen de track al hebben gehoord op 101Barz of op Lowlands bij Giel, maar Kraantje verzekert dat hij nu nog beter klinkt. "Hij is nu zo gemastered dat hij met de volumeknop op 100 afgespeeld kan worden."

Debuutalbum Crane ligt klaar om uitgebracht te worden

Vanavond begint Het Grote Tourtje van Kraantje Pappie, Jiggy Dje en Tastic in het Patronaat in Haarlem, maar voor die van start gaat komt er nog een track los van Kraantje Pappie: Hoop Nu. Om deze te krijgen moet je een mailadres opgeven op de site van Kraantje. Sommige mensen zullen de track al hebben gehoord op 101Barz of op Lowlands bij Giel, maar Kraantje verzekert dat hij nu nog beter klinkt. "Dat was een oudere versie. Dit is de uiteindelijke versie die op het album komt. Hij is nu zo gemastered dat hij met de volumeknop op 100 afgespeeld kan worden."

Inmiddels kan hij ook vertellen dat zijn debuutalbum Crane, dat hij met Noisia achter de productie opnam, helemaal af is en op de plank ligt om uitgebracht te worden. Bij de tour is hij helaas nog niet te krijgen. "We willen de luisteraar meer bij het traject betrekken, door zo nu en dan een track of een video vrij te geven de komende maanden. Jiggy zegt altijd: 'Als je mensen eerst de film geeft, komen ze niet naar de bioscoop.' Op de State Awards ben ik genomineerd voor beste liveact, dus dat ga ik nu eerst nog eens laten zien."

 Maar inmiddels zegt Kraantje Pappie ook op plaat te overtuigen. "Ik was live altijd veel sterker dan op plaat, maar met Crane komt het ook op plaat helemaal goed. Van elke liveshow heb ik geleerd en op de plaat komt het beste naar buiten." Die plaat moet rond het einde van de tour verschijnen, aldus Kraantje. "Maar de plaat van Jiggy komt ook rond die tijd uit, dus daar moeten we ook wat tijd tussen laten. Rond Noorderslag zou ook leuk zijn."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12