Jiggy Dje releast eerste track en cover van Het Grote Plaatje Jiggy Dje releast eerste track en cover van Het Grote Plaatje

“Nee, het is geen album met anthems, het is niet de start van een nieuwe beweging”

, Erik Zwennes

Jiggy Dje releast eerste track en cover van Het Grote Plaatje

“Nee, het is geen album met anthems, het is niet de start van een nieuwe beweging”

Erik Zwennes ,

De Amersfoortse mc Jiggy Dje heeft zijn derde album Het Grote Plaatje ‘zo goed als af’. Vanaf vandaag biedt hij de eerste track Mijn Grootste Vijand als gratis download aan. De release van Het Grote Plaatje staat gepland voor een release in december en bevat in ieder geval bijdragen van Sticks en Sef. Aanstaande vrijdag begint in Haarlem ‘Het Grote Tourtje’ samen met Kraantje Pappie en Tastic.

“Nee, het is geen album met anthems, het is niet de start van een nieuwe beweging”

De Amersfoortse mc Jiggy Dje heeft zijn derde album Het Grote Plaatje ‘zo goed als af’. Vanaf vandaag biedt hij de eerste track Mijn Grootste Vijand als gratis download aan. De track is zoals de gehele plaat geproduceerd door Felix Laman. De release van Het Grote Plaatje staat gepland voor een release in december en bevat in ieder geval bijdragen van Sticks en Sef. Aanstaande vrijdag begint in Haarlem ‘Het Grote Tourtje’ samen met Kraantje Pappie en Tastic.

Wie zijn emailadres doneert op de sites van Jiggy Dje en Kraantje Pappie kan de komende weken meer muziek verwachten. Jiggy: “Ruil je emailadres voor muziek, wat je er daarna mee doet is aan jou. Je kunt het delen of voor jezelf houden.” De rapper zegt zijn album nu in te kunnen leveren...bij zichzelf. “Ik heb nog heel even en misschien komt er nog wat bij of valt er wat af, maar in principe is Het Grote Plaatje klaar.” Naast de genoemde features zal er nog wat bij komen, maar dat houdt de rapper nog even voor zichzelf. Hij belooft tijdens zijn tour een flink aantal nieuwe nummers te laten horen.

Heeft Jiggy Dje nu ook Het Grote Plaatje gezien? Met andere woorden, helicoptert hij nu boven het muzieklandschap en weet hij hoe de perfecte plaat er uit ziet? “Nee, maar dat is ook meteen een ‘ja’. Een album is geen formule en je kunt het niet overzien. Ik leef niet in de waan dat je de ultieme plaat kunt maken. Het blijft een afspiegeling van het hier en nu. Daarmee ben ik veel verder dan tien jaar geleden en zie ik nu veel meer.” Jiggy zegt de rust gevonden te hebben om niet meer te proberen om mensen hem te laten begrijpen.

“Op mijn debuutalbum heb ik een track Ik Ben Alleen. Ik zou dat nummer nu met een vrolijke beat er onder kunnen maken. Dat betekent veel voor mij. Ik ben echt super blij met dit album en heb voor het eerst het gevoel dat ik er alles op zeg wat ik wil zeggen.” Jiggy Dje zegt dat zijn aanwezigheid op Twitter hieraan heeft bijgedragen. “Je komt er achter wat je echt wil zeggen, hoe je iets bondig formuleert en wat je werkelijk wil delen of gewoon grappig vindt.”

“Nee, het is geen plaat met anthems, het is niet de start van een nieuwe beweging. Ik heb zoiets van ‘het kan toch godverdomme weer een liedje zijn in plaats van dat ik de wereld kom veranderen’. Ik geloof echt dat mensen vaak beter luisteren wanneer je fluistert.” Een album uitbrengen in december is vrij ongebruikelijk, toch twijfelt een lachende Jiggy Dje geen moment. “In 2011 moet je sowieso geen platen uitbrengen toch?”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12