Anouk en Happy Camper winnen Edison Popprijs Anouk en Happy Camper winnen Edison Popprijs

Winnaars bekende Nederlandse popprijs bekend gemaakt in Rotterdam

, Christiaan Walraven

Anouk en Happy Camper winnen Edison Popprijs

Winnaars bekende Nederlandse popprijs bekend gemaakt in Rotterdam

Christiaan Walraven ,

De winnaars van de Edisons Popprijs zijn gisteravond bekend gemaakt in het Rotterdamse Beurs-World Trade Center. Naast de gebruikelijke categorieën werd er een speciale juryprijs in het leven geroepen voor Happy Camper. Het project van Job Roggeveen liet zich niet in een van de andere categorieën vangen, maar werd door de jury toch geëerd.

Winnaars bekende Nederlandse popprijs bekend gemaakt in Rotterdam

De winnaars van de Edisons Popprijs zijn gisteravond bekend gemaakt in het Rotterdamse Beurs-World Trade Center. Naast de gebruikelijke categorieën werd er een speciale juryprijs in het leven geroepen voor een bijzonder en eenmalig project. Deze prijs ging dit jaar naar Happy Camper. Het project van Job Roggeveen liet zich niet in een van de andere categorieën vangen, maar werd door de jury toch geëerd. "Happy Camper is - inclusief de door Roggeveen en zijn grafische kompanen ontworpen mascotte Manfred - een hartverwarmend en inspirerend initiatief, door de jury beloond met een speciale jury Edison", aldus het juryrapport.

Het project, waaraan Bouke Zoete (The Kevin Costners), Leine, Odilo Girod (Chop Wood/Coparck), Marien Dorleijn (Moss), Ricky Koole, Tim Knol, Appel (El Pino & The Volunteers), David Pino (El Pino), Janne Schra (Schradinova/Room Eleven), Johannes Sigmond (Blaudzun) en Helge Slikker (Storybox) meewerkten, stond in januari nog voor hun debuutoptreden op het 3VOOR12-podium op Noorderslag en is dit najaar nog tweemaal live te bewonderen; in Amsterdam en Eindhoven. Ook deze livepresentatie werd door de jury genoemd: "Een muzikaal feestje, dat Roggeveen bovendien met het gros van zijn sterrencast ook nog eens op het podium wist te krijgen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12