Wolf People kreeg bezoek van DeWolff Wolf People kreeg bezoek van DeWolff

Psychedelische rockband verloor zijn geluidsman annex chauffeur

, Atze de Vrieze

Wolf People kreeg bezoek van DeWolff

Psychedelische rockband verloor zijn geluidsman annex chauffeur

Atze de Vrieze ,

Sommige bands beginnen hun Europese avontuur op London Calling, Wolf People heeft er al een aardig rondje op zitten. Onder meer Eurosonic en Roadburn werden al aangedaan. Dat laatste was een van de hoogtepunten wat de band zelf betreft. “Ik ben blij met de cross-over die we maken. We voelen ons thuis op een metal/doom festival, maar ook op een folkavond.”

Psychedelische rockband verloor zijn geluidsman annex chauffeur

Sommige bands beginnen hun Europese avontuur op London Calling, Wolf People heeft er al een aardig rondje op zitten. Onder meer Eurosonic en Roadburn werden al aangedaan. Dat laatste was een van de hoogtepunten wat de band zelf betreft. "Ik ben blij met de cross-over die we maken. We voelen ons thuis op een metal/doom festival, maar ook op een folkavond."

GEINTERVIEWDEN:
Wolf People uit Engeland.

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED
"We stonden vanochtend om tien uur op in Rotterdam. Het was laat geworden gisteren. We speelden in Rotterdam. Het was een van de beste shows van de tour. Na afloop hebben we in de kleedkamer na zitten praten met de jongens van DeWolff, die al voor de tweede keer bij ons waren komen kijken. Heel aardige gasten."

WAT ONDERSCHEIDT JULLIE VAN DE ANDERE BANDS OP LONDON CALLING?
"Wij stinken het meest. We hebben wel vanochtend gedoucht, maar dat is een luxe die we ons niet elke dag kunnen permitteren. We slapen regelmatig op de bank. Dat is niet erg, we doen dit niet voor het geld. We hebben geen masterplan."

OMSCHRIJF JE BAND IN MAXIMAAL VIJF WOORDEN
"Van de week warden we aangehouden aan de Zwitserse grens. De douanier vroeg: wat voor muziek maken jullie? Voor ik er erg in had, zei ik: psychedelic rock. Onze vijf woorden omschrijving wordt dus: ‘psychedelic rock, no drugs, sir’.

ZE ZEGGEN ‘THE MONEY IS ON THE ROAD’. IS TOUREN VOOR JULLIE DE BELANGRIJKSTE BRON VAN INKOMSTEN OF IS HET INVESTEREN?
"Theoretisch wel. Veel geld verdienen we zeker niet, maar we zien wel een groot verschil tussen optredens voor- en nadat ons album uit kwam. We hebben drie, vier jaar gespeeld voor ons debuut verscheen. Eurosonic afgelopen januari was ons eerste optreden buiten Engeland. We hebben het geluk dat mensen die van ons soort muziek houden nog relatief veel cd’s kopen. We hebben inmiddels 10.000 exemplaren verkocht. Andere bands, die veel meer publiek trekken, blijven daar soms ver bij achter. Met name in het begin trokken we voornamelijk echte muziekfreaks, record collectors. Erg tof publiek. Gaandeweg is het steeds breder geworden. Gisteravond heb ik mooie meisjes gezien, en vaders. Ze hoorden niet bij elkaar."

WAT IS HET BESTE ALBUM DAT JULLIE DIT JAAR TOT NU TOE HOORDEN?
"Ariel Pink’s laatste vinden we erg goed, en Tame Impala."

WIE IS DE BELANGRIJKSTE BAND/ARTIEST TER WERELD OP DIT MOMENT?
"In onze kleine wereld is dat Dungen. De gitarist van Dungen is echt fantastisch. Die band heeft enorm veel invloed."

WELKE ANDERE BAND WIL JE VANAVOND ZEKER ZIEN?
"Ariel Pink."

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED?
"We moeten direct na ons optreden weg vanwege een bruiloft morgen in Engeland. We rijden door de nacht. Een van ons moet rijden. We hadden de hele tour een chauffeur, die ook het geluid voor ons deed, maar die heeft in Zwitserland zijn knie lelijk ontwricht. Hij is eerder terug gevlogen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12