Rachel Sermanni hoopt met touren haar EP's te bekostigen Rachel Sermanni hoopt met touren haar EP's te bekostigen

De Britse houdt het simpel

, Tamara Jansen

Rachel Sermanni hoopt met touren haar EP's te bekostigen

De Britse houdt het simpel

Tamara Jansen ,

Rachel Sermanni is een folky singer-songwriter uit Liverpool. Vanavond opende zij London Calling in de Kleine Zaal. Sermanni is gecharmeerd van Amsterdam: De fietsen, de mensen en de loyaliteit. Op haar beurt wil ze graag het publiek charmeren en daarvoor heeft ze verschillende zinnetjes in het Nederlands ingestudeerd.

De Britse houdt het simpel

Rachel Sermanni is een folky singer-songwriter uit Liverpool. Vanavond opende zij London Calling in de Kleine Zaal. Ze heeft al eens eerder in Paradiso gespeeld, in de grote zaal, als voorprogramma van Agnes Obel. Ook speelde ze op Eurosonic dit jaar. Sermanni is gecharmeerd van Amsterdam: De fietsen, de mensen en de loyaliteit. Op haar beurt wil ze graag het publiek charmeren en daarvoor heeft ze verschillende zinnetjes in het Nederlands ingestudeerd. Ze is net begonnen met touren en hoopt daarmee genoeg geld te verdienen om een aantal EP's op te nemen.

GEINTERVIEWDE:
Rachel Sermanni uit Liverpool

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?
"Heel erg vroeg, drie uur 's ochtends. Om half zeven pakte we het vliegtuig vanuit Liverpool naar Amsterdam. Ik ben al eens eerder in Amsterdam geweest, maar had geen tijd om de stad te bekijken. Ik heb wat rondgelopen vandaag. Langs de grachten, mooie bakkerijtjes bezocht. En natuurlijk even langs het red light district. Ik voel me hier wel thuis. De mensen zijn hier erg goed voor je, ze geven om je en zijn loyaal."

WAT ONDERSCHEIDT JE VAN DE ANDERE BANDS OP LONDON CALLING?
"Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet alle bands ken. Maar daar zeg ik natuurlijk al wat, het zijn voornamelijk bands. Ik ben solo. Daarbij maakt ik liedjes met folk als basis. Naar mijn idee staan hier veel bands die wat hardere muziek maken of dansbaar. Er is veel variatie."

OMSCHRIJF JE MUZIEK IN MAXIMAAL VIJF WOORDEN?

"Een meisje dat folky liedjes speelt op gitaar. Het gaat allemaal om de weerspiegeling. Met mijn liedjes weerspiegel ik mijzelf, ik zing over persoonlijke onderwerpen. Als ik mijn liedjes speel voor het publiek nemen zij mijn weerspiegeling mee. Schrijf maar vijf keer het woord weerspiegeling op. Dat beschrijft mijn muziek, eigenlijk alle muziek."

ZE ZEGGEN: ‘THE MONEY IS ON THE ROAD’. IS TOUREN VOOR JE DE BELANGRIJKSTE BRON VAN INKOMSTEN OF IS HET INVESTEREN?
"Ik ben net begonnen. Voor mij is het momenteel de enige bron van inkomsten, het is nog niet veel. Maar het is momenteel de beste manier om aan geld te komen, wil ik muzikaal bezig zijn. Ik hoop op veel optredens, waardoor ik straks geld heb om materiaal op te nemen. Ik wil eerst wat EP's uitbrengen, daarna volgt hoop ik een album."

DOOR DE FINANCIËLE CRISIS WORDT OVERAL BEZUINIGD. WAAR KUN JIJ OP BEZUINIGEN?
"Ik zeg altijd maar: ik slaap liever op de vloer, dan in een mooi hotel. Als ik ergens kan slapen en gelukkig ben, maakt de rest niet zoveel uit. Ik houd het simpel, dat moeten meer mensen doen."

WAT IS HET BESTE ALBUM DAT JE DIT JAAR TOT NU TOE HOORDE?
"Op SXSW zag ik de band The Apache Relay. Zij zijn live fan-tas-tisch. Maar de plaat is ook heel erg goed. En Let England Shake van PJ Harvey. Wat een fantastische vrouw."

WIE IS DE BELANGRIJKSTE BAND/ARTIEST TER WERELD OP DIT MOMENT?
"Dan zeg ik toch weer The Apache Relay. Zij zijn voor mij heel belangrijk op dit moment. Ik vind hun energie heel erg inspirerend. Ook John Grant is voor mij heel waardevol. Hij is niet bang om zich te geven. Dat heb ik soms nog wel. Ik denk dat het moet groeien, ik ben nog niet zo lang bezig. Maar dat komt allemaal goed, een beetje spanning is gezond."

WELKE ANDERE BAND WIL JE VANAVOND ZEKER ZIEN?
"Trophy Wife"

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED? (en met wie?)
"Ik ga hier zeker nog even rondkijken, maar ik kan niet te laat naar bed. Morgen vlieg ik vroeg naar Glasgow. Weet je wat ik mij trouwens afvraag? Waarom staan er geen mannen achter het raam in het red light district? Vanavond ga ik daar naar op zoek."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12