Holy Ghost! leeft van de remixen en treurt om LCD Soundsystem Holy Ghost! leeft van de remixen en treurt om LCD Soundsystem

Nick Millhiser: "Touren is niet erg profijtelijk voor ons"

, Ingmar Griffioen

Holy Ghost! leeft van de remixen en treurt om LCD Soundsystem

Nick Millhiser: "Touren is niet erg profijtelijk voor ons"

Ingmar Griffioen ,

Nick Millhiser en de andere leden van Holy Ghost! zijn heel vroeg gearriveerd in Paradiso. Keulen is nu eenmaal niet ver rijden en ze moesten toch het hotel uit. Ze spelen pas om 1.00 uur en vermaken zich tot die tijd backstage met de iPad of de laptop. Bekendheid vergaarden ze al door remixen van LCD Soundsystem, MGMT, Moby en Mark Ronson en in april kwam hun eerste album uit op DFA.

Nick Millhiser: "Touren is niet erg profijtelijk voor ons"

Nick Millhiser en de andere leden van Holy Ghost! zijn heel vroeg gearriveerd in Paradiso. Keulen is nu eenmaal niet ver rijden en ze moesten toch het hotel uit. Ze spelen pas om 1.00 uur en vermaken zich tot die tijd backstage met de iPad of de laptop. Bekendheid vergaarden ze al door remixen van LCD Soundsystem, MGMT, Moby en Mark Ronson en in april kwam hun eerste album uit op DFA. Met het elektronicalabel van onder andere James Murphy (LCD Soundsystem) is ook meteen het belangrijkste referentiekader van Millhiser genoemd.

GEINTERVIEWDE:
Nick Millhiser, live drummer en met Alex Frankel een van de twee breinen van Holy Ghost! uit Brooklyn, New York.

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?
"Ik stond op om 9.30 uur en ben toen naar beneden gegaan in ons hotel in Keulen om een kop koffie te halen."

WAT ONDERSCHEIDT JULLIE VAN DE ANDERE BANDS OP LONDON CALLING?

"Om eerlijk te zijn ben ik met de meeste bands niet heel bekend. Zelfs van Ariel Pink, wat ik echt tof vind, weet ik niet veel. Ik heb geen idee wat te verwachten, maar heb heel veel zin om iedereen te zien optreden."

OMSCHRIJF JE MUZIEK IN MAXIMAAL VIJF WOORDEN?
Millhiser rolt met z'n ogen, laat ze vervolgens over de Singel gaan en steekt nog maar een sigaret op om zich wat tijd te verschaffen. "Ehm iets van: 'hopelijk ouder klinkende popmuziek'."

ZE ZEGGEN: ‘THE MONEY IS ON THE ROAD’. IS TOUREN VOOR JULLIE DE BELANGRIJKSTE BRON VAN INKOMSTEN OF IS HET INVESTEREN?

"Ja en nee. Alex en ik zijn zo'n beetje de kern van de groep en wij hebben het geluk dat we veel remixen doen en veel kunnen dj'en. Zo kunnen we ook met de band spelen. Met dj'en en remixen verdienen we het meest. Het is eigenlijk nogal een onderneming om met z'n vijven te touren. En dan hebben we nog twee roadies bij ons, dus dat is niet heel erg profijtelijk. Soms leveren we er op in. Ja ik denk dat we het wel als een investering zien. Dit is wat we echt graag doen, ik heb altijd een live-band voor ogen gehad. Hopelijk zal het ooit geld opleveren."

DOOR DE FINANCIËLE CRISIS WORDT OVERAL BEZUINIGD. WAAR KUNNEN JULLIE OP BEZUINIGEN?
"Poeh ik weet het eigenlijk niet. Zoals we nu touren, de muziek die we maken; vereist een redelijk groot aantal mensen op het podium. Dit is al ons meest tot op het bot gestripte productie. Als we nog iets bezuinigen, ben ik niet zeker of we het nog redden. We zijn net van vier naar vijf uitgebreid, maar wilden eigenlijk naar zes man. We zoeken nog een bassist erbij, of een drummer zodat ik naar de bas verhuis."

WAT IS HET BESTE ALBUM DAT JE DIT JAAR TOT NU TOE HOORDE?

"Oef dat weet ik ook niet. Ik heb het slecht bijgehouden. Dat album van Shit Robot was het laatste dat ik echt goed vond, maar ik denk dat dat van eind 2010 was. Er staan echt goede songs op en het is fantastisch geproduceerd. Het is zo moeilijk om een goed dance-album te maken, het voelt alsof ik nog niet begrijp hoe ik een heel album samen moet stellen."

WIE IS DE BELANGRIJKSTE BAND/ARTIEST TER WERELD OP DIT MOMENT?
"Ik denk niet dat er heel veel zijn. Als je het een paar maanden geleden had gevraagd, had ik natuurlijk gezegd: LCD Soundsystem. Er zijn niet veel bands die zoveel energie in hun opnames en live-show stoppen. Het is heel onfortuinlijk dat die dagen voorbij zijn."

WELKE ANDERE BAND WIL JE VANAVOND ZEKER ZIEN?
"Ik wil in ieder geval Ariel Pink zien. Ik hoorde dat ze heel goed zijn live en ben heel benieuwd hoe ze dat toffe materiaal live gaan uitvoeren."

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED? EN MET WIE?
"Helaas: ik ben bang dat het erg laat gaat worden en dat ik waarschijnlijk naar bed ga met een van de jongens van mijn band, waarmee ik een hotelkamer deel. We spelen pas om 1.00 uur en reizen na afloop naar Den Haag, waar we morgen spelen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12