Eric Corton neemt afscheid met feestweek in 3VOOR12RADIO Eric Corton neemt afscheid met feestweek in 3VOOR12RADIO

Opvolger 1 september, Rudy Mackay en Roosmarijn Reijmer presenteren in de zomer

, Redactie 3VOOR12

Eric Corton neemt afscheid met feestweek in 3VOOR12RADIO

Opvolger 1 september, Rudy Mackay en Roosmarijn Reijmer presenteren in de zomer

Redactie 3VOOR12 ,

Per 1 juni stopt Eric Corton met het presenteren van 3VOOR12RADIO. Volgende week is er als afscheid een feestweek op 3FM met elke avond live muziek. Op 26 mei presenteert Corton zijn laatste uitzending: 3VOOR12RADIO live vanuit Desmet. Rudy Mackay en Roosmarijn Reijmer nemen in de zomer waar voor Corton.

Opvolger 1 september, Rudy Mackay en Roosmarijn Reijmer presenteren in de zomer

Per 1 juni stopt Eric Corton met het presenteren van 3VOOR12RADIO. Volgende week is zijn laatste week en dus is er een speciaal programma: een feestweek op 3FM met elke avond live muziek in de studio. Op donderdag 26 mei presenteert Eric Corton zijn laatste uitzending tijdens 3VOOR12RADIO live vanuit Desmet, Amsterdam.

De VPRO zal pas in het nieuwe seizoen, per 1 september een opvolger van Eric Corton aanstellen. De vacature voor presentator van 3VOOR12RADIO verschijnt in de loop van deze week op de website van 3VOOR12. In de zomermaanden zal 3VOOR12RADIO gepresenteerd worden door Rudy Mackay en Roosmarijn Reijmer.

Eric Corton neemt afscheid met een hele feestweek op 3FM. Er zal iedere avond een live-act te gast zijn in het programma: op maandag De Staat, op dinsdag Death Letters en op woensdag Pete Philly. Op donderdag is Cortons allerlaatste uitzending met live muziek van Kensington, Drive Like Maria en Baskerville. Eric Corton won de Pop Media Prijs 2010. De jury roemde hem onder andere vanwege zijn grote inzet voor live muziek in het algemeen en de Nederlandse popmuziek in het bijzonder.

Corton blijft wel aan 3FM verbonden als presentator van BNN That's Live, stem van de zender en zijn bijdrage aan Serious Request.

Maandag: De Staat
De Nijmegenaren van De Staat behoeven inmiddels geen introductie meer. Torre Florim maakte in zijn eentje het debuut Wait For Evolution. Wat uiteindelijk het album van het jaar 2009 was. Twee jaar later is De Staat een echte band. De inmiddels vijfkoppige groep blaast de concurrentie weg met het tweede album Machinery.

Dinsdag: Death Letters

Het duo Death Letters was piepjong toen hun debuut in 2009 uitkwam. Inmiddels zijn de twee jongens een paar jaar ouder en dat hoor je. Het tweede album Post-Historic kwam in april uit en laat een opvallend volwassen geluid horen.

Woensdag: Pete Philly
Pete Philly is natuurlijk alom bekend als de helft van Pete Philly & Perquisite. De afgelopen tijd was hij echter vooral druk met zijn solowerk onder de noemer Open Loops. Vanaf oktober vorig jaar bracht hij wekelijks een nieuwe track uit en het veertien tracks tellende album dat ontstond was één van de beste Nederlandse hiphop-platen van vorig jaar.

Donderdag in 3VOOR12RADIO live vanuit Desmet:
Kensington

De Utrechtse band Kensington bracht in 2008 de EP Youth uit. De band stond op de Hollandse Nieuwe compilatie op 3VOOR12 en werd Serious Talent bij 3FM. In de zomer van 2010 kwam debuutalbum Borders uit, waarna Kensington ook op Noorderslag speelde.

Drive Like Maria
Het Belgisch/Nederlands rocktrio is sinds 2006 druk bezig met muziek. Debuutplaat Elmwood kwam in 2009 uit. Ze worden dankzij hun stonerrock vergeleken met bands als De Staat, QOTSA en Triggerfinger.

Baskerville
Het Haarlemse producersduo Baskerville verscheen schijnbaar uit het niets. Het duo maakte in het begin vooral op electro gebaseerde dansmuziek met een liefde voor crossover naar andere stijlen. Inmiddels is het duo echter uitgegroeid tot vierkoppige liveband met onder andere zanger Bart van Liemt van The Sheer als frontman.

Wil je er donderdag bij zijn in Desmet?
Vandaag, maandag 16 mei, worden er kaarten weggegeven in de 3VOOR12 Nieuwsbrief. Vanavond, woensdag en volgende week worden er kaarten weggegeven in 3VOOR12RADIO tussen 22.00 en 01.00 uur op 3FM.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12