Bezoekers van Victorie krijgen privénummer van Joost van Bellen Bezoekers van Victorie krijgen privénummer van Joost van Bellen

“Alleen Giel Beelen durft nog steeds grappen te maken over mijn naam”

, Jochem Boom

Bezoekers van Victorie krijgen privénummer van Joost van Bellen

“Alleen Giel Beelen durft nog steeds grappen te maken over mijn naam”

Jochem Boom ,

Even bellen met Joost van Bellen? Die woordgrap is ongetwijfeld al heel vaak gemaakt. Het Alkmaarse poppodium Victorie vond het een leuk idee om die woordgrap eens echt uit te voeren. Van Bellen draait op 21 mei in Alkmaar en de kopers van een kaartje voor die avond krijgen zijn telefoonnummer.

“Alleen Giel Beelen durft nog steeds grappen te maken over mijn naam”

Even bellen met Joost van Bellen? Die woordgrap is ongetwijfeld al heel vaak gemaakt. Het Alkmaarse poppodium Victorie vond het een leuk idee om die woordgrap eens echt uit te voeren. De Amsterdamse dj draait op 21 mei in Alkmaar en de bezoekers van die avond zullen het nummer van Van Bellen terugvinden op hun toegangsbewijs.

Het podium maakte deze week bekend dat ze zijn benoemd tot kernpodium, en dus hebben ze best wat te vieren. Maar deze actie staat daar helemaal los van. Eigenlijk is het niets anders dan een uit de hand gelopen ludieke grap? "Ja, dat klopt" , vertelt Frank van Roessel, medewerker publiciteit van het podium. "Iemand op kantoor maakte de grap en iedereen lag in een deuk. We hebben Joost benaderd en hij was bereid om mee te werken. Zo simpel kan het soms zijn."
 
Even met Joost van Bellen bellen, die grap hoort hij zelf nog maar zelden. "Die grap is gewoon veel te slecht. Alleen Giel Beelen durft nog steeds grappen te maken over mijn naam." Aldus van Bellen. Zelf vindt hij de promotieactie in ieder geval geslaagd. "Het is een heel origineel idee en weer eens iets anders dan de standaard promotieacties. Het is de eerste keer dat ik zoiets doe. Het is tegenwoordig erg lastig om clubavonden te promoten. Daarvoor moet je alle zeilen bijzetten." Aan het podium dat de actie bedacht heeft hij nog goede herinneringen. "Vroeger toen Victorie nog Atlantis heette kwam ik er al, het is nog zo'n mooi ouderwets podium waar het hout muziek en uitgaan ademt. In zo'n podium is het veel makkelijker om een goede sfeer te creëren dan in de nieuwbouw podia."

Hoewel Van Bellen drukbezet is, is er best een kans dat hij opneemt als je belt. "Als ik niet druk ben of in een vergadering zit zal ik zeker de telefoon opnemen. Of hij alle 540 mensen die straks zijn nummer hebben te woord kan staan weet hij niet. "Ik ben benieuwd of er zoveel mensen gaan bellen. Het zou leuk zijn als het zo'n succes wordt. Grappend: "Misschien komt er dan wel een speciale Joost van Bellen app."

Die mensen die niet het geluk hebben om hem zelf aan de lijn krijgen zullen in ieder geval de voicemail te horen krijgen en in kunnen spreken. "Met Joost, dit is mijn privénummer. Om me zakelijk te strikken neem je  contact op met mijn agent, Barkers. Dit nummer is alleen voor het bellen over leuke dingen. Dat was het doei doei!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12