Bezoekers afgelast Classic Rock festival zijn geld kwijt Bezoekers afgelast Classic Rock festival zijn geld kwijt

Organisator gooit het op tegenvallende kaartverkoop en faillissement

, Ingmar Griffioen

Bezoekers afgelast Classic Rock festival zijn geld kwijt

Organisator gooit het op tegenvallende kaartverkoop en faillissement

Ingmar Griffioen ,

Naar schatting enkele honderden mensen kunnen naar hun geld voor het afgelaste Classic Rock Festival in Den Haag fluiten. Tickets blijken ongeldig. Organisator Menno Zweers zou slechts naar de beschikbaarheid van de zaal gevraagd hebben en toen kaarten van 45,- en 65,- euro zijn gaan verkopen. Inmiddels zegt hij dat voor zijn bedrijf We Rock U BV het faillissement is aangevraagd.

Organisator gooit het op tegenvallende kaartverkoop en faillissement

Naar schatting enkele honderden mensen kunnen naar hun geld voor het afgelaste Classic Rock Festival in Den Haag fluiten. Tickets blijken ongeldig, meldt het AD zaterdag. Organisator Menno Zweers zou slechts naar de beschikbaarheid van de zaal gevraagd hebben en toen kaarten van 45,- en 65,- euro zijn gaan verkopen. Inmiddels heeft hij naar eigen zeggen voor zijn bedrijf We Rock U BV het faillissement aangevraagd.

Op 23 juni zouden in De Uithof, een sporthal in Den Haag met een capaciteit tot 5000 man, de classic rock acts Cinderella en Stryper optreden samen met Picture en Rebelstar. Via advertenties in diverse media kwam de kaartverkoop op gang. Opvallend genoeg heeft Zweers die bands nooit geboekt. Sterker: de Amerikaanse groep Stryper blijkt op die datum in de Boerderij in Zoetermeer op te treden.

We Rock U organiseert meer concerten en ging daarbij dit jaar al twee keer de mist in. Zo stonden bezoekers van een concert van Vanessa Mae op 8 april voor een dichte deur bij de Americahal, een Apeldoornse evenementenhal met een capaciteit tot 7000 personen. En ook het door We Rock U georganiseerde concert van Tito Jackson op 18 juni in de Americahal is afgelast. De organisator wijt dat in mails aan een 'enorm slechte kaartverkoop' en rept van 'een fiasco'. Op internet regent het klachten. Bezoekers hebben voor een optreden van violiste Mae diep in de buidel getast: ticketprijzen begonnen bij € 55,- en voor twee VIP-kaarten betaalden mensen € 165,-.

Op het forum van Tros Radar verenigen gedupeerden van vooral die concerten zich en doen een boekje open. Sommigen ontvingen in antwoord op een klachtmail een opmerkelijk aanbod van Zweers: "Als speciale eenmalige actie willen wij u tegemoet komen, en uw tickets van Vanessa Mae omruilen naar die van Tito Jackson. Per ticket van Vanessa Mae ontvangt u dan van ons 2 Tito Jackson kaarten." Niet veel later bleek dat concert ook geannuleerd. De broer van Michael Jackson licht dat op zijn eigen website toe. We Rock U raadde mensen per mail aan om tickets voor Vanessa Mae retour te sturen. Gedupeerden met entreebewijzen voor Tito Jackson lezen: "uw geld wordt retour gestort".

Terugbetaling blijft echter uit en meerdere gedupeerden doen aangifte van oplichting bij de politie. Omdat Zweers in een e-mail meldt een faillissementsprocedure in te gaan, laat de politie de aangiftes echter vervallen. 'Het zou dan niet meer om oplichting gaan, maar om civiel recht.' Zweers schreef: "Hierbij stellen wij u officieel ervan op de hoogte dat We Rock U BV niet meer aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Wij delen u hierbij mede dat wij op dit moment de faillissementsprocedure zijn ingegaan en bekijken wij de mogelijkheden voor een mogelijke doorstart." Op de site van het Centraal Insolventieregister is momenteel nog geen sprake van een faillissementsaanvraag.

Menno Zweers was jaren eerder ook verantwoordelijk voor het faillissement van Liberty Music. Dat faillissement werd omgezet in een schuldsanering op 21 februari 2006. Op 20 april 2010 was die sanering afgerond voor de rechtbank in Haarlem en dezelfde dag richtte Zweers de onderneming We Rock U op.

Zweers en We Rock U BV waren niet bereikbaar voor een reactie. Het telefoonnummer van het bedrijf werkt niet meer en die van Menno Zweers slaat direct op de voicemail: "Dit is de voicemail van We Rock U bv. U kunt geen boodschap inspreken, maar wel een e-mail sturen naar info@werocku.nl." De e-mails van We Rock U BV zijn te lezen op het forum van Tros Radar en op het Classic Rock weblog.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12