Geert van Itallie nieuwe directeur Melkweg Geert van Itallie nieuwe directeur Melkweg

Van Itallie (48) was sinds 2001 adjunct-directeur van Paradiso

, Erik Zwennes

Geert van Itallie nieuwe directeur Melkweg

Van Itallie (48) was sinds 2001 adjunct-directeur van Paradiso

Erik Zwennes ,

Geert van Itallie wordt met ingang van 1 juni 2011 de nieuwe algemeen en artistiek directeur van de Melkweg. Hij volgt daarmee Cor Schlösser op, die als medeoprichter in 1970 ruim veertig jaar aan het hoofd van de organisatie heeft gestaan.

Van Itallie (48) was sinds 2001 adjunct-directeur van Paradiso

Geert van Itallie wordt met ingang van 1 juni 2011 de nieuwe algemeen en artistiek directeur van de Melkweg. Hij volgt daarmee Cor Schlösser op, die als medeoprichter in 1970 ruim veertig jaar aan het hoofd van de Amsterdamse organisatie heeft gestaan.

Van Itallie (48) was sinds 2001 adjunct-directeur van Paradiso. Daarvoor was hij onder meer directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en – Festivals (VNPF) en had een eigen muziekmanagementbureau. Schlösser kondigde in het najaar al aan dat hij in de zomer van 2011 het stokje over wilde geven aan een opvolger.

Andor Kircz, waarnemend voorzitter van de Raad van Toezicht: “Wij hebben de laatste maanden in een zorgvuldige en breed gedragen sollicitatieprocedure en in nauwe samenwerking met de directie diverse goede kandidaten gesproken. Geert van Itallie heeft een brede artistieke visie op de toekomst van de Melkweg en zeer veel relevante ervaring en kennis. Raad van Toezicht en directie zien hem dan ook als zeer geschikte opvolger voor Cor Schlösser”

Geert van Itallie: “Na tien mooie tropenjaren als adjunct-directeur in Paradiso is het tijd om mijn grenzen te verleggen. De functie van directeur van de Melkweg is een logische stap en een kans die ik met beide handen aangrijp.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12