Nobody Beats The Drum presenteert EP en vernieuwde liveshow in Tivoli Nobody Beats The Drum presenteert EP en vernieuwde liveshow in Tivoli

Sjam Sjamsoedin: “Het is nu weer tijd om te oogsten”

, Jochem Boom

Nobody Beats The Drum presenteert EP en vernieuwde liveshow in Tivoli

Sjam Sjamsoedin: “Het is nu weer tijd om te oogsten”

Jochem Boom ,

Nobody Beats The Drum brengt deze zomer een nieuwe EP uit. De EP krijgt de naam Poisson Vert en wordt op 24 juni gepresenteerd in Tivoli in Utrecht. Op die avond zal de band ook de nieuwe liveshow voor het eerst spelen.

Sjam Sjamsoedin: “Het is nu weer tijd om te oogsten”

Nobody Beats The Drum brengt deze zomer een nieuwe EP uit. De EP krijgt de naam Poisson Vert en wordt op 24 juni gepresenteerd in Tivoli in Utrecht.  Op die avond zal de band ook de nieuwe liveshow voor het eerst spelen.Voor die show is een heel nieuw decor gemaakt. VJ Rogier van der Zwaag laat zijn beelden nu op maarliefst negen schermen tegelijk zien.

Sjam Sjamsoedin zei in januari nog tegen 3VOOR12 dat hij na het maken van remixalbum Remixes We Did even een break nodig had. Nu vertelt hij vol enthousiasme over de komende zomer en de nieuwe plaat. "We hadden tijdens het maken van Remixes We Did een hele zware tijd waarin we en die plaat maakten en live speelden. Voor het maken van deze plaat hebben we de agenda helemaal leeg gehouden en niet gespeeld. Maar nu heb ik er weer super veel zin in. Dat zaaien is na een tijdje eigenlijk heel saai. Ik doe dit voor het oogsten."

Dat oogsten gaat de band de komende maanden al volop doen. Nog zonder album, maar met de nieuwe EP en liveshow. "Op de nieuwe EP staat de nieuwe single. Het is eigenlijk een voorproefje voor het nieuwe album", aldus Sjamsoedin. "We gaan deze zomer weer veel toeren. We spelen op een aantal festivals, onder andere op Solar Weekend en Free Your Mind. Ook gaan we een aantal keer naar België. We hebben daar nu een boeker die veel voor ons regelt."
 
Bij de nieuwe single komt ook een nieuwe videoclip. Videoman Rogier heeft weer gebruik gemaakt van de stop-motion techniek, waar hij ook al de befaamde blokjesclip voor het nummer Grindin' mee maakte. Sjam Sjamsoedin: "Rogier heeft weer een hele vette clip gemaakt. Hij heeft weer gebruikt gemaakt van stop motion, maar nu op veel grotere schaal. Grindin' kon hij nog gewoon in zijn eentje op zolder maken. Voor het maken van deze clip is hij met een crew negen dagen en nachten in de weer geweest in een bos. Dat was heel heftig, maar het resultaat is heel mooi en sfeervol."

De nieuwe plaat gaat anders klinken dan het oude werk. "Op het remixalbum dat we net hadden afgerond staan natuurlijk alleen maar harde feestnummers. Voor het nieuwe album zijn we op zoek gegaan naar een tweede laag. We nemen nu meer tijd binnen de tracks. Dus niet meer meteen knallen, maar langzaam opbouwen. Hij moet ook prettig zijn om thuis te draaien. Verder hebben we voor het maken van het album eigenlijk dezelfde werkwijze gebruikt als vroeger. Maar we zijn gegroeid en we hebben sinds Beats Work natuurlijk veel geleerd."

Tijdens de releaseshow van de nieuwe EP zal Nobody Beats The Drum voor het eerst de nieuwe live setup laten zien. Daarin vallen vooral de negen schermen op. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Sjamsoedin: "Toen we nog met drie schermen speelden ging dat soms nogal provisorisch, maar dat kwam vaak ook doordat podia er niet op gebouwd zijn. Dat is wel een paar keer bijna mis gegaan. Het is nu nog een stuk heftiger om op te bouwen dan de oude setup, maar als het staat ziet het er fantastisch uit."

De EP Poisson Vert wordt op 24 juni gepresenteerd in Tivoli in Utrecht. Tijdens die show zal Nobody Beats The Drum voor het eerst de nieuwe nummers en visuals laten horen en zien. Verder zullen die avond ook Riptide, Kypski, Aux Raus en Mike Mago te zien zijn. De nieuwe videoclip zal in de week voor die show online verschijnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12