Tom Trago op MTV in de States Tom Trago op MTV in de States

Amsterdamse producer doet het goed in het buitenland

, Tamara Jansen

Tom Trago op MTV in de States

Amsterdamse producer doet het goed in het buitenland

Tamara Jansen ,

De single Steppin Out van Tom Trago is met bijbehorende videoclip toegevoegd aan de playlist van MTV USA. De single van tweede plaat Iris, is opgenomen in de rotatie van MTV U, een kanaal dat zich richt op universiteiten. Trago is veel in het buitenland en wordt daar naar eigen zeggen goed ontvangen.

Amsterdamse producer doet het goed in het buitenland

De single Steppin Out van Tom Trago is met bijbehorende videoclip toegevoegd aan de playlist van MTV USA. De single van tweede plaat Iris, is opgenomen in de rotatie van MTV U, een kanaal dat zich richt op universiteiten. "Ik heb gehoord dat dit kanaal van MTV miljoenen kijkers heeft en daarmee vrij succesvol is. En als de video het goed doet, is er een kans dat hij later op andere zenders van MTV gedraaid wordt."

Na Amerika, zijn Australië, Frankrijk en Italië ook bezig de video in de rotatie te krijgen. "Mijn video's staan natuurlijk ook op YouTube en kunnen wereldwijd bekeken worden, maar zodra het op MTV wordt uitgezonden pikken mensen het toch sneller op. Dat heeft weer een positieve uitwerking op de eventuele tours die je daar doet."

Tom Trago is veel in het buitenland en wordt daar naar eigen zeggen goed ontvangen. "Het maakt niet heel veel uit in welke stad ik ben, overal komen mensen naar mij toe. Dat is natuurlijk te gek. Muziek is natuurlijk iets universeels en het is mooi om te merken dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt om succes te hebben." Met name in Italië is Tom Trago populair. "Ik heb daar net een tour afgerond en daar is de vlam gevat. Er is heel veel animo en ik heb er nu ook een boeker." Hoe het komt dat hij juist daar zo populair is, weet Trago zelf ook niet te verklaren. "Misschien komt het door de Italiaanse mentaliteit en begrijpen ze de cross-over van dance en hiphop goed."

De Amsterdamse producer doet het goed in het buitenland, maar de focus ligt komende zomer op Nederland. Hij laat hij zijn gezicht zien op verschillende festivals, waaronder zondag op Pitch. "Het wordt een uitgebreide live-show. Dat wordt een speciaal optreden, het is de eerste keer, op de releaseshow na, dat ik een live-show heb in Amsterdam. Tegenwoordig neem ik twee muzikanten mee tijdens live-shows, maar zondag zullen er wat meer gasten langskomen. Wie dat zijn blijft een verrassing."

Tom Trago is nu ook te horen op twee nieuwe compilaties. Het nummer Shutters is te horen op de compilatie van het Londense disco trio Horse Meat Disco en met het nummer Fifth Case op de nieuwe compilatie van Cocoon Recordings.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12