Tim Knol, Pien Feith en Zwart Licht genomineerd voor 3VOOR12AWARD Tim Knol, Pien Feith en Zwart Licht genomineerd voor 3VOOR12AWARD

Alle twaalf genomineerden zijn bekend

, Tamara Jansen

Tim Knol, Pien Feith en Zwart Licht genomineerd voor 3VOOR12AWARD

Alle twaalf genomineerden zijn bekend

Tamara Jansen ,

Op 8 september wordt de achtste 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, at the close of everyday, Voicst en Moss op? September lijkt nog ver weg, maar deze week worden in 3VOOR12RADIO alvast de twaalf genomineerden bekendgemaakt.

Alle twaalf genomineerden zijn bekend

Op 8 september wordt de achtste 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, at the close of everyday, Voicst en Moss op? September lijkt nog ver weg, maar deze week worden in 3VOOR12RADIO alvast de twaalf genomineerden bekendgemaakt. Gisteravond belde Rudy Mackay met de laatste drie genomineerden.


Tim Knol, genomineerd met Days

Tim Knol bracht anderhalf jaar geleden zijn debuutplaat uit. In mei van dit jaar lag de tweede plaat Days alweer in de winkel. Een uitverkochte clubtour volgde, met onder andere een 3VOOR12 Presenteert in Paradiso. Een paar weken geleden overtuigde hij een afgeladen mainstage op Pinkpop. En nu is hij genomineerd voor een 3VOOR12AWARD. Rudy Mackay belt hem op in 3VOOR12RADIO. Maar Tim neemt niet op en zit er niets anders op dan een voicemail inspreken. Gelukkig is hij later wel bereikbaar: "Ik was aan het repeteren met de band en hoorde het telefoontje niet." Rudy Mackay vertelt hem dat hij genomineerd is voor de 3VOOR12AWARD: "Heel vet. De plaat is goed ontvangen, maar dit is nog een extra bevestiging. Days is een plaat precies zoals ik het wilde. Dat maakt me extra trots. Ik ga het nu de band vertellen en dan proosten we er op."


Pien Feith, genomineerd met Dance On Time

Pien Feith debuteerde in 2007 met het minialbum The Wilderness Sound, een folkrockplaat. Vier jaar later brengt ze Dance On Time uit. Een heel ander geluid: elektronisch en warm. Op Twitter liet ze weten door 3FM gebeld te worden over Into The Great Wide Open, waar ze in september speelt. Maar Rudy Mackay kan haar verblijden met een nominatie voor de 3VOOR12AWARD: "Ohh wat leuk! Ik ben genept, hierover zou ik niet gebeld worden! Ik ben er heel erg blij mee. Ik krijg niet zoveel prijzen, dus dit vind ik erg gaaf. Het wordt een leuk feestje. Maar eerst heel veel spelen deze zomer."


Zwart Licht, genomineerd met No Juju

De opvolger van het in 2008 uitgebrachte Bliksemschicht, No Juju kwam eind oktober uit. Met een heftiger geluid. Akwasi: "Toevallig kreeg ik vanavond nog een compliment. Een gast vond dat we het beste Nederlandse album hebben met de combinatie dubstep/grime. Daar ben ik het niet helemaal mee eens, er gebeurd heel veel tofs. Maar het is mooi om te horen." In november tijdens de Museumnacht trad Zwart Licht voor het eerst op met band, als Zwart Licht XL. "We bestaan in deze formatie nog geen jaar, maar we spelen heel veel. Straks ook nog op Lowlands. En de plaat komt er aan." Rudy Mackay kan vertellen dat de formatie met No Juju is genomineerd voor de 3VOOR12AWARD: "Dat is heel erg tof. Ik sta met mijn bek vol tanden, maar ik kan nog wel praten."

Alle twaalf genomineerden voor de 3VOOR12AWARD zijn bekend! Hou 3VOOR12 in de gaten voor alle genomineerden, nieuws over de artiesten en de road to de uitreiking.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12