Ski Leraar Bruin Money Gang releast tijdens Appelsap Ski Leraar Bruin Money Gang releast tijdens Appelsap

31 juli verschijnt het langverwachte hitalbum van Spacekees, Faberyayo en Sef

, Erik Zwennes

Ski Leraar Bruin Money Gang releast tijdens Appelsap

31 juli verschijnt het langverwachte hitalbum van Spacekees, Faberyayo en Sef

Erik Zwennes ,

Het gaat gebeuren. Het hoge woord is er uit. Er is een datum. De illustere, beruchte en befaamde Ski Leraar Bruin Money Gang brengt op 31 juli een album uit. Dat valt niet geheel toevallig samen met het Amsterdamse festival Appelsap, daar zullen de heren namelijk ook aantreden.

31 juli verschijnt het langverwachte hitalbum van Spacekees, Faberyayo en Sef

Het gaat gebeuren. Het hoge woord is er uit. Er is een datum. De illustere, beruchte en befaamde Ski Leraar Bruin Money Gang, bestaande uit Spacekees, Faberyayo en Sef, brengt op 31 juli een album uit. De release van de Detox onder de wintersportmixtapes valt niet geheel toevallig samen met het Amsterdamse festival Appelsap, daar zullen de heren namelijk ook aantreden om hun apres-ski bangers ten gehore te brengen. Spacekees: “Het moment is eindelijk daar!”

Waar velen niet meer durfden te hopen op een release is nu dus eindelijk de kogel door de Alpenkerk: de kluis van het gelegenheidsproject Ski Leraar Bruin Money Gang gaat open. Uiteraard midden in de zomer verschijnt de plaat met hits als Ski Leraar Bruin, Ski Leraar Bruin II en Ski Leraar Bruin III. Het zal een gratis online release worden, maar voor de verzamelaars wordt gewerkt aan een fysieke release. Deze moet ook op 31 juli verkrijgbaar zijn.

Ski Leraar oervader Spacekees legt uit dat wanneer het enthousiasme groot genoeg is, er een mogelijk vervolg in zit. “Het is duidelijk dat dit hét moment is om te releasen. We kijken nu wat te tracklist moet worden en of er nog een paar pareltjes achter de hand gehouden zullen worden. Ik kan me zeker een skihut-tour voorstellen, maar met een rondje langs de Spaanse stranden neem ik ook genoegen.” Waar de heren tijdens een exclusief optreden in het Amersfoortse poppodium De Kelder nog opkwamen in apres-ski kledij, erkent Spacekees dat een festivaloptreden op Appelsap vraagt om een andere aanpak. “We zijn bezig met stylisten om er iets leuks op te verzinnen.”

Kees benadrukt dat de plaat ook andere benaderingen van het wintersportconcept omvat. “Het gaat zeker verder dan Ski Leraar Bruin.” De productie van de plaat is in handen van de opkomende producer Felix Laman. Tijdens het proces boden gevestigde namen als SirOJ, FS Green en Reverse ook beats aan, op dit moment wordt gekeken of die producties ook op de plaat komen. De favoriete track van Kees is Ski Leraar Bruin III, waarvan een gedeelte op de eerste mixtape van Faberyayo belandde. “Die beat is geweldig, ik kan niet wachten totdat mensen die hele track hebben gehoord.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12