Roosbeef komt met nieuw album Omdat Ik Dat Wil Roosbeef komt met nieuw album Omdat Ik Dat Wil

Opnameproces van tweede album was één groot feest

, Timo Pisart

Roosbeef komt met nieuw album Omdat Ik Dat Wil

Opnameproces van tweede album was één groot feest

Timo Pisart ,

Roosbeef komt met een opvolger van het uitstekend ontvangen debuutalbum Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten. Woensdag 31 augustus presenteert de band Omdat Ik Dat Wil in Paradiso. De plaat is in de La Chapelle Studio in de Vlaamse Ardennen opgenomen met producer Tom Pintens, die de groep komende tijd ook zal vergezellen op basgitaar.

Opnameproces van tweede album was één groot feest

Roosbeef komt met een opvolger van het uitstekend ontvangen debuutalbum Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten, dat 2 september zal worden uitgebracht door Excelsior Recordings. Woensdag 31 augustus presenteert de band Omdat Ik Dat Wil in Paradiso. De plaat is in de La Chapelle Studio in de Vlaamse Ardennen opgenomen met producer Tom Pintens.

"Het was één groot feest", vertelt de drieëntwintigjarige zangeres Roos Rebergen over het opnameproces van Omdat Ik Dat Wil. In april verbleef de band een volle week in de Vlaamse Ardennen, om nieuwe muziek op te nemen in de La Chapelle Studio. "Toen we er binnenkwamen, werden we overrompeld. Het is een soort grote mooie kerk die chique is op een goede manier. We hadden geen plan en het was één groot zooitje, maar alle partijen zijn opgenomen. Nog sneller en beter dan we durfden te hopen. Tegelijkertijd was het ontzettend gezellig." Zo zei engineer en eigenaar van de studio Stijn Verdonckt: "Als ik elke week zo'n band op bezoek had gehad, was ik nu alcoholist geweest." Rebergen: "Het was precies zoals het moest zijn, zo zou mijn droomwereld er ook uit zien: met mensen zijn om wie je geeft, een beetje muziek maken en een beetje lantefanteren."

In de Ardennen is alle muziek opgenomen, daarna heeft de band alleen nog wat zanglijnen en overdubs opgenomen in de thuistudio van de Belgische muzikant en producer Tom Pintens. Pintens zal Roosbeef ook als bassist vergezellen op de podia. "Ik kan niet zeggen: 'Tom Pintens is voor altijd en eeuwig onze bassist', maar de komende tijd speelt hij met ons mee. We zijn allemaal goede vrienden en hebben zowel persoonlijk als muzikaal een goede klik." Verder spelen op plaat en podium de Vlaamse Wannes Capelle (Het Zesde Metaal) en oerleden Reinier van den Haak (Krach) en Tim van Oosten mee, "met wie ik al sinds mijn vijftiende in een band zit."

Omdat Ik Dat Wil gaat heel anders klinken dan het debuutalbum, vindt Rebergen. Het is meer "múziek". "Zoals altijd heb ik de nummers geschreven achter de piano, maar na het schrijven heb ik de piano meteen losgelaten en ruimte gegeven aan de band. Daardoor is de muziek veel melodieuzer geworden, zijn er meer lijntjes in verweven en is het geheel gelaagder geworden. Dit keer wilde ik niet dat de teksten zo op de voorgrond zouden staan en door je strot worden geduwd, ik wil dat de teksten wel binnenkomen maar je moet er misschien iets meer je best voor doen." Toch zijn de teksten volgens Rebergen net zo duidelijk als eerder. "Wel schrijf ik over andere dingen, er is van alles veranderd in mijn leven. De eerste plaat ging over het uit huis gaan en loslaten van... je jeugd, maar dat klinkt zo zwaar. Ik voel me niet veel ouder. De teksten gaan over het leven, liefde, verlangen en eenzaamheid. Ik vind het moeilijk om concreter te beschrijven waar ik over zing, aangezien het nog erg vers is."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12