MellowHype (Odd Future): “Wij voeden elkaars honger” MellowHype (Odd Future): “Wij voeden elkaars honger”

“Je zou het misschien niet zeggen, maar we zijn volwassener geworden”

, Erik Zwennes

MellowHype (Odd Future): “Wij voeden elkaars honger”

“Je zou het misschien niet zeggen, maar we zijn volwassener geworden”

Erik Zwennes ,

MellowHype is de eerste groep die opstaat uit hiphopcollectief Odd Future na de release van Tyler, the Creator’s Goblin. Producer Left Brain en mc Hodgy Beats brengen deze week hun tweede album BlackenedWhite (2010) opnieuw uit via het label Fat Possum.

“Je zou het misschien niet zeggen, maar we zijn volwassener geworden”

MellowHype is de eerste groep die opstaat uit hiphopcollectief Odd Future na de release van Tyler, the Creator’s Goblin. Producer Left Brain en mc Hodgy Beats brengen deze week hun tweede album BlackenedWhite (2010) opnieuw uit via het label Fat Possum. “They reached out at us,” aldus de groep. Het lijkt een tijdelijke vorm, daar een eigen Odd Future label in de steigers staat.

Tijdens jullie vorige Europese tour kreeg Tyler alle interviewverzoeken. Hij werd er gek van. Is het prettig om een beetje in zijn schaduw te opereren?
Hodgy: “Jazeker. Ik kan lekker doen wat ik wil. Dan had hij weer bizar veel interviews en kon ik een beetje skaten, prima. Ik vind het niet erg om interviews te doen.”

Op welke manier verschilt werken als MellowHype van werken in Odd Future?
Hodgy: “MellowHype is echt alleen wij twee. We leunen enkel op elkaar en voeden elkaars ideëen en invalshoeken. Wij voeden elkaars honger; de noodzaak om nieuwe muziek te maken. Op Tyler na - Tyler is gewoon Tyler - zijn wij het productiefst van iedereen. Wat we met MellowHype doen is serieuzer van toon dan wat we binnen Odd Future doen. Waar Tyler met heftige tracks als Transylvania of Tron Cat komt, gooien wij met 64. We kunnen het publiek niet meer beledigen of shockeren, dan kom je vanzelf met inhoudelijker werk.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12