Kleine Viezerik, De Staat en Dazzled Kid genomineerd voor 3VOOR12AWARD Kleine Viezerik, De Staat en Dazzled Kid genomineerd voor 3VOOR12AWARD

Rudy Mackay maakt de eerste drie genomineerden bekend in 3VOOR12RADIO

, Tamara Jansen

Kleine Viezerik, De Staat en Dazzled Kid genomineerd voor 3VOOR12AWARD

Rudy Mackay maakt de eerste drie genomineerden bekend in 3VOOR12RADIO

Tamara Jansen ,

Op 8 september wordt de achtste 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, Voicst en Moss op? September lijkt nog ver weg, maar deze week worden in 3VOOR12RADIO alvast de twaalf genomineerden bekendgemaakt. Gisteravond belde Rudy Mackay met de eerste drie.

Rudy Mackay maakt de eerste drie genomineerden bekend in 3VOOR12RADIO

Op 8 september wordt de achtste 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, at the close of everyday, Voicst en Moss op? September lijkt nog ver weg, maar deze week worden in 3VOOR12RADIO alvast de twaalf genomineerden bekendgemaakt. Gisteravond belde Rudy Mackay met de eerste drie.


Kleine Viezerik, genomineerd met NZieDeBoy


In oktober vorig jaar bracht Kleine Viezerik zijn debuutplaat NZieDeBoy uit. Sindsdien is het hard gegaan. Een clubtour, de Nederpopshow, Noorderslag en de bijzondere samenwerking met Willeke Alberti in Ali B Op Volle Touren. Hij stond afgelopen weekend nog in een uitverkochte bovenzaal van Paradiso en pakte hij het Metropolis Festival in, waarvan later vandaag de opnames volgen. En misschien binnenkort een nieuwe mixtape, vertelt hij aan Rudy Mackay: "Ik heb veel nieuw materiaal liggen, wat ik heel graag wil laten horen. Waarschijnlijk breng ik het uit op een mixtape." Een mooi jaar voor KV en nu is hij ook nog eens genomineerd voor de 3VOOR12AWARD: "Wauw! Dat meen je niet? Dit is het beste nieuws wat ik tot nu toe heb gehad. Dit is heel belangrijk voor mij. Het is toch een bevestiging dat je goed bezig bent. Of ik win of niet, ik ben heel erg blij dat ik genomineerd ben."


De Staat, genomineerd met Machinery

In 2009 won De Staat een 3VOOR12AWARD met debuutplaat Wait For Evolution. De tweede plaat Machinery kwam begin maart uit. De Staat gaat een drukke zomer tegemoet. Er zijn maar weinig Nederlandse festivals waar de band niet speelt. Maar ze gaan ook over de grens. Komend weekend gaan ze naar Servië en spelen op Exit festival. Ook reizen ze nog af naar de oosterburen en spelen ze in oktober op Iceland Airwaves. En nu zijn de Nijmegenaren voor de tweede keer genomineerd voor een 3VOOR12AWARD. Rudy Mackay verrast Torre Florim in de uitzending: "Te gek! Onze award hangt hier op de gang, onder een spotje. Ik hoop hem dit jaar weer mee te slepen, maar er is veel concurrentie. Ik ben allang blij dat we genomineerd zijn, ik ga er niet vanuit dat we iets winnen. Maar wie weet."


Dazzled Kid, genomineerd met Fire Needs Air


Begin dit jaar kwam het solodebuut Fire Needs Air van Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid). Bomhof is voor het eerst in maanden een weekje vrij. Genieten van het weer? Nee, Tjeerd Bomhof is vooral bezig met huishoudelijke werkzaamheden: "Ik heb voor het eerst in maanden de post opengemaakt. En dat is horror kan ik je vertellen. Ik hou niet van post openmaken" Gelukkig komt Rudy met het goede nieuws: Fire Needs Air is genomineerd voor de 3VOOR12AWARD: "Ah wat super cool! Te gek! Ik ben hier heel erg blij mee. Ik hoorde dat ik iets over een festival moest vertellen, maar dit is natuurlijk veel beter."


De hele week worden er genomineerden voor de 3VOOR12AWARD bekendgemaakt in 3VOOR12RADIO. Luister tussen 22.00 en 01.00 naar 3FM. Hou 3VOOR12 in de gaten voor alle genomineerden, nieuws over de artiesten en de road to de uitreiking.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12