Go Back To The Zoo, Alamo Race Track en Shaking Godspeed genomineerd voor 3VOOR12AWARD Go Back To The Zoo, Alamo Race Track en Shaking Godspeed genomineerd voor 3VOOR12AWARD

Rudy Mackay maakt drie genomineerden bekend in 3VOOR12RADIO

, Tamara Jansen

Go Back To The Zoo, Alamo Race Track en Shaking Godspeed genomineerd voor 3VOOR12AWARD

Rudy Mackay maakt drie genomineerden bekend in 3VOOR12RADIO

Tamara Jansen ,

Op 8 september wordt de achtste 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, Voicst en Moss op? September lijkt nog ver weg, maar deze week worden in 3VOOR12RADIO alvast de twaalf genomineerden bekendgemaakt.

Rudy Mackay maakt drie genomineerden bekend in 3VOOR12RADIO

Op 8 september wordt de achtste 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, at the close of everyday, Voicst en Moss op? September lijkt nog ver weg, maar deze week worden in 3VOOR12RADIO alvast de twaalf genomineerden bekendgemaakt. Gisteravond belde Rudy Mackay met drie genomineerden.


Go Back To The Zoo, genomineerd met Benny Blisto


Aan het einde van afgelopen zomer bracht Go Back To The Zoo debuutplaat Benny Blisto uit. Op dat moment hadden ze al een aantal hits op hun naam staan en speelde ze de Indiatent op Lowlands plat. Daarna volgde uitverkochte zalen, een uitgeladen mainstage op Pinkpop en morgen vliegt de band naar Belgrado voor Exit Festival. In augustus zijn ze ook nog te zien in Boedapest, waar ze op Sziget spelen. Vorig jaar zat Cas Hieltjes in de jury van de 3VOOR12AWARD: "Dat was heel cool om te doen. Met ongeveer twaalf man beslis je wat het beste album van het jaar is." Dit jaar zal hij niet plaatsnemen in de jury, want Go Back To The Zoo is genomineerd voor de prijs: "Whooo, gruwelijk! Daar drink ik nog een extra biertje op vanavond."


Alamo Race Track, genomineerd met Unicorn Loves Deer


Op de eerste dag van de lente dit jaar kwam de derde plaat van Alamo Race Track uit. Op Unicorn Loves Deer hebben we even moeten wachten, met als resultaat een eigenzinne popplaat. Ralph Mulder zat naar eigen zeggen uit het raam te staren voordat Rudy Mackay hem belde: "Ik dacht dat ik krekels hoorde, maar dat kan eigenlijk niet." Unicorn Loves Deer is genomineerd voor de 3VOOR12AWARD en dat is een verrassing voor Ralph Mulder: "Wat tof! Dat had ik niet verwacht. Morgen vertrek ik voor een vakantie naar Hongarije. Heel mooi nieuws op mee op vakantie te gaan."


Shaking Godspeed, genomineerd met Awe


Shaking Godspeed kwam eind oktober met debuutplaat Awe en was in dezelfde maand 3VOOR12 Selecteert. In januari verdiende de band bij de Nederpopshow een optreden op Sziget 2011. Maar vanavond geniet Wout Kemkes van de mooie zomeravond: "We zitten hier om een kampvuurtje. Zonder gitaren hoor, geen hippieshit. Er staat muziek op, biertje erbij en diepe religieuze gesprekken voeren." Rudy Mackay maakt de avond nog mooier, als hij Kemkes laat weten dat Awe is genomineerd voor de 3VOOR12AWARD: "Te gek! En compleet terecht." Bij de Song van het Jaar uitreiking afgelopen jaar ging Shaking Godspeed helemaal los. "Misschien zetten we weer een actie op touw. Ik zal eens kijken wat ik allemaal uit de kast kan trekken om er een mooie avond van te maken."

De hele week worden er genomineerden voor de 3VOOR12AWARD bekendgemaakt in 3VOOR12RADIO. Luister tussen 22.00 en 01.00 naar 3FM. Hou 3VOOR12 in de gaten voor alle genomineerden, nieuws over de artiesten en de road to de uitreiking.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12